KuriózumDalai Láma: a kedvesség, a szeretet és a pihenés a boldog élet...

Dalai Láma: a kedvesség, a szeretet és a pihenés a boldog élet titka!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Egy régi mondás szerint az okos ember saját hibáiból vagy más tanácsaiból tanul! Az alábbiakban 6 nagyon fontos tanácsot osztunk meg a Dalai Lámától, melyek szükségesek a boldog élethez!

Fotó: Wikipedia.org

1. A szeretet az ítélkezés hiánya

Az ítélkezés az emberek közötti különbségtételt eredményezi. Ha nem tekintünk egyformán mindenkire szeretettel, akkor csak még több ítélkezés születik az életünkben. Az igazi lényünk a szeretet, nem oszt meg, hanem egyesít.

2. Az én vallásom nagyon egyszerű. Az én vallásom a kedvesség!

A kedvesség a spirituális úton vezető egyik legfontosabb tulajdonság. A kedvesség a belső lényünkkel való kapcsolódás, a harmónia és az egyensúly alapja. Tanulmányok alapján kimutatták, hogy a kedvesség hatására boldogsághormon termelődik a szervezetünkben.

Ezt már olvastad? Mit gondol a Dalai Láma a halálról? Ez történik a halál bekövetkeztekor a Dalai Láma szerint!

3. Ha a motivációnk jó, akkor minden cselekedetünk pozitív lesz, ha viszont rossz, akkor az összes tevékenységünk negatívvá válik!

Bármely cselekedet, legyen az negatív vagy pozitív a szándéktól függ. Ha a szándék őszinte és pozitív, akkor a cselekvés is a jó felé irányul. A motivációt nem a lélek vezérli, és nem tiszta, akkor a cselekvés kimenetele is negatív lesz.

4. Néha nagy szerencse az, ha nem kapjuk meg, amit szeretnénk!

Hajlamosak vagyunk úgy viselkedni, mintha vége lenne a világnak, ha a dolgok nem a tervek szerint mennek. Elemezzük minden oldalról a helyzetet és önmagunkat hibáztatjuk. Az Univerzum sokkal jobban tudja, hogy mi az, amire szükségünk van, mindig a megfelelő irányba tereli az életünk.

5. Soha nem lesz harmónia körülöttünk, amíg nem kötünk békét magunkkal!

Sokan kívülről várják a békét, és nem veszik észre, hogy a dolgok valójában visszafelé működnek. A belső harmónia határozza meg a külső harmóniát. Keressük a jelen pillanatban, az itt és mostban!

Ezt már olvastad? Olvasd el a Dalai Láma kedvenc imáját, és légy részes te is csodás, gyógyító energiák áramlásának!

6. Az alvás a legjobb meditáció!

Az alvásnak nagyon fontos szerepe van az életünkben, és nem csak a test regenerálódását szolgálja. Alvás közben kapcsolatba kerülünk a tudatalattinkkal, és teljesen más energiákkal ébredünk. Az alvás a test és a lélek felfrissítésének egyik legfontosabb eszköze.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek