LélektárDalai Láma: 6 módszer, amivel védekezhetsz az energiavámpírok ellen!

Dalai Láma: 6 módszer, amivel védekezhetsz az energiavámpírok ellen!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Mindannyian energiából állunk, és körülöttünk minden energia. Ez teszi lehetővé, hogy mozogni, dolgozni, élni, szeretni tudjunk, hogy elérjük a céljainkat, hogy javítsunk az életminőségünkön, és elérjük a belső békét.

Vigyázz nap, mint nap az energiádra, ha úgy érzed, hogy lemerültél, töltsd újra magad, ehhez számos egyszerű módszer létezik, csak így tudsz a legjobb tudásod szerint élni, dolgozni, alkotni, szeretni. Az energia ránk gyakorolt hatása alapján, a Dalai Láma szerint az energiavámpírok ellen 6 különböző módszer segítségével védekezhetünk. Ismerd meg ezt a 6 módszert, és ne engedd, hogy akadályozzák az életed.

“Azt mondják, hogy az ellenségünk a legjobb tanárunk. A tanár megtanít arra, hogy türelmesek legyünk, az irányítás és a tolerancia fontosságára, de sokszor mindazt, amit tanultunk nem tudjuk gyakorlatba ültetni. A valódi gyakorlás akkor válik lehetővé, amikor találkozunk az ellenséggel.” (Dalai Láma)

1. Fogadd el a jelent!

Manapság nem tudjuk élvezni és értékelni a jelent, állandóan azon kattogunk, hogy mit hoz a jövő, és hogy mit kell tennünk annak érdekében, hogy a lehető legjobb életünk legyen. El kell fogadni, hogy vannak olyan helyzetek, amelyeken nem tudsz változtatni. Gyakorold az elfogadást, mantrázz pozitív kijelentéseket.

“Semmi és senki sem kényszeríthet arra, hogy egy olyan helyzet ellen harcoljak, ami nem változtatható meg. Elfogadom, és nem pazarolom rá az energiát.” (Dalai Láma)

2. Pihenj, amikor szükséges

Az idő elfogadásának képessége, anélkül, hogy rabszolgává válnál – ez az ember igazi ereje.

“Akkor pihenj, amikor szükséged van rá, és akkor cselekedj, amikor lehetőséged van rá.” (Dalai Láma)

Fontos, hogy meg tudd határozni, hogy mikor pihensz, és mikor dolgozol, ha nem adsz mindenre elég időt, akkor nem értékeled önmagad. Innen pedig egyenes út vezet a szorongáshoz és a depresszióhoz.

3. Barátkozz a megfelelő emberekkel

Olyan emberekkel vedd körül magad, akik ösztönöznek, elfogadnak, szeretnek, akiknek a társaságában önmagad lehetsz, elfogadnak, de motiválnak.

“Szabadulj meg azoktól, akik állandóan panaszkodnak, kritizálnak és a félelmeikről beszélnek. Ha valaki csak lelki szemetesként használ, szabadulj meg tőle!” (Dalai Láma)

4. Gondoskodj az egészségedről

A saját egészséged a bizonyíték arra, hogy mennyire bánsz jól magaddal.

“Legyen a legfontosabb számodra az egészséged. Egy olyan testtel, amelynek a lehetőségei korlátozottak, nem lehet sokáig élni. Pihenj meg néha!” (Dalai Láma)

5. Tanulj meg megbocsátani

“Ne sajnáld, add fel a helyzetet, amely szenvedést okoz. Mindig eldöntheted, hogy elengeded-e a múlt emlékeinek fájdalmát.” (Dalai Láma)

A negatív érzelmek elengedése, és a fájdalom feloldozása következtében javíthatsz csak az életeden.

6. Ne szegd meg az ígéreteidet!

Az ígéret megtartásával egy másik embernek adsz egy darabot a szívedből. A bizalom mások és az önmagad iránti szereteten alapul. Ha nem tartottad be az ígéreted, sosem késő, még mindig mondhatod azt, hogy “bocsánat”.

“A lelkedet a más emberekkel szembeni érzelmek és attitűdök alakítják.” (Dalai Láma)

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek