OtthonCsak egy orchideád van, és szaporítani szeretnéd? Mondjuk, hogyan csináld!

Csak egy orchideád van, és szaporítani szeretnéd? Mondjuk, hogyan csináld!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Az orchidea egy gyönyörű és törékeny virág – a nőiesség igazi szimbóluma! Ha orchideákat szeretnénk szaporítani, vegyük figyelembe az alábbi tippeket.

Ha szereted az orchideákat, de nem tudod, hogyan kell gondozni és szaporítani őket, íme egy tökéletes módszer arra, hogy egyetlen orchideából hogyan nyerhetünk több tíz darabot.

Ne felejtsük: az orchideák szaporításának legjobb ideje a kora tavasz, amikor a növények felélednek és rengeteg erővel bírnak a növekedéshez és a fejlődéshez.

Ezt már olvastad? Ezért sárgulnak meg az orchidea levelei!

Vegyük az orchideát, és vágjuk le a szárát ollóval, 1 centiméterre a gyökerektől, majd vágjuk a dugványokat 10-15 centiméter hosszúságúakra.

Egy másik szaporításra alkalmazott módszer a citokinin-paszta. A citokinin paszta elősegíti a sejtosztódás folyamatának aktív stimulálását. Fedjük le a vágások felületét természetes viasszal, és a rügyet pedig citokininnal.

Ezt már olvastad? Szakértő tanácsa: Így gondozd az orchideát, hogy egész évben gyönyörködhess benne!

Egy bizonyos idő elteltével egy levél jelenik meg a rügy mellett. A gyökér megjelenése után a dugványokat cserepekbe ültethetjük és gyönyörködhetünk a fejlődésükben.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek