KoktélBrazil Karnevál a PECSÁ-ban

Brazil Karnevál a PECSÁ-ban

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

2012. március 10.-én garantált a jó hangulat kortól-nemtől függetlenül mindazoknak, akik eljönnek a Brazil Karneválra, amely aktuális helyszíne a megújult PeCSa Music Hall.

A komplexum tökéletes otthona ennek a különlegesen eseménynek. A Karnevál méltán az ország legnagyobb brazil rendezvénye a látványos jelmezek és szamba dobosok máshol nem látható színes kavalkádja. A divatbemutató előtt a fellépő Varga Viktor lesz, aki kreatív tehetségét nem csak az éneklésben, hanem saját maga stylistjaként, a ruhatervezésben is sikeresen csillogtatja. Továbbá lesznek még a brazil ételek és méltán híres koktélkirály, Lajsz András – aki a kulináris kalandozásokra éttermet nyitott, a szaktudását pedig  saját mixeriskolájában adja tovább- koktéljai segítenek hozzá mindenkit ahhoz, hogy estére Brazíliában érezhesse magát. A Pimenta Szamba iskola, a Grupo Capoeira Brasil és vendégei, valamint a Ritmo 2003 Batucada Band előadásában sok színes program várja a vendégeket.

A Brazil Kulturális Központ legfőbb célja, hogy egy dinamikus és nagyszerű, a magyar lakosság körében is népszerű kulturális képviseletet működtessen, fő tevékenysége a brazil népi kultúra terjesztése, a brazil zene és tánc, valamint a portugál nyelv oktatása, a capoeira (harcművészet) hagyományainak továbbvitele és sajátos stílusának kialakítása. A brazil kultúra ma Európában is oly divatos értékeit szeretnék hazánkban megismertetni és az ismereteket elmélyíteni.

Jelenleg a szervezet egyenlő a brazil kultúra képviseletével hazánkban, és mára a Brazil Nagykövetség támogatását is élvezi, az elmúlt években pedig számos rendezvény került megrendezésre közös szervezés alatt. Az oktatás mellett a Brazil Kulturális Központ produkciós és rendezvényszervező irodaként is működik. Pimenta több éves munkájának köszönhetően egy kiemelkedő színvonalú brazil zenés-táncos produkció szültetett, mely óriási sikernek örvend hazánkban és külföldön egyaránt. A lányok tánctudása mellett a legfontosabbak természetesen a ruhák, melyek kézzel készülnek több hónapig, és mindig a legutolsó karneváli divatot követik.

A csapat legügyesebb tagjai évek óta rendszeresen részt vesznek a Riói karneválon is, nemcsak a hangulat miatt, hanem hogy frissen szerzett tudásukkal gazdagítsák a magyarországi karnevál hangulatát. Idén a tánccsapat két tagja Ádám Kinga illetve Bottyán Ivett vesz részt a Riói Karneválon, és az itt tökélyre fejlesztett tánctudásukat – színpompás eredeti jelmezeikben -, nagy szeretettel mutatják be személyesen a hazai közönségnek a Pecsa Music Hall-ban március 10.- én.

A karnevál Brazíliából indul, több állomása van szerte a világban, melynek utolsó helyszíne Budapest, ahol a Brazil mesterek és tánctanárok oktatnak és adják át tudásukat a capoiera, salsa és a zumba kedvelőinek.

Sokan nem is tudják, hogy mi fán teremhet, az autentikus brazil szamba másoknak rögtön a riói karnevál jut eszébe. A szamba Brazília néphagyományai közül az egyik legismertebb – harcművészetük, a capoeira, mellett. A szamba azonban nem csupán táncot vagy azt a zenei stílust jelenti, amire a szambát táncolják, hanem önkifejezést, életstílust, életérzést is.

Természetesen a szamba stílusokon kívül igen sokrétű a brazil kultúra. Híres a táncokról a mozgásról, a zenéről, a gasztronómiáról, a természeti látványosságairól, amely jellegzetességeiből most ízelítőt kaphat minden érdeklődő. Érdemes és érdekes lesz ellátogatni március 10.-én a Pecsa Music Hall-ba, mert a Brazil Karnevál egész nap garantáltan változatos illetve élménydús programsorozatot kínál.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek