Nem kell ahhoz nagy bátorság, hogy beismerjük: reggel bizony egyáltalán nem könnyű boldognak lenni. Ezért sokszor értetlenkedve – esetleg irigykedve – figyeljük azokat, akik már a korai órákban is képesek vidáman szemlélni a világot. Elgondolkodtál már te is azon, hogy ezt vajon hogyan csinálják?

Fotó: Pixabay.com
Fotó: Pixabay.com

Íme tíz olyan szokás, ami a reggeli boldogsághoz – és nem csak – mindenképpen elengedhetetlen.

1. Hálásan ébrednek. A boldog és kiegyensúlyozott emberek már ébredés után hálát adnak az életükért, családjukért, és minden olyan dologért, aminek jelenléte az átlag ember számára teljesen természetes. Az ilyen emberek még ha valami miatt rossz kedvűen is ébredtek, gyorsan igyekeznek tudatosan változtatni hangulatukon.

2. Soha nem hagyják ki a reggelit. Hányszor hallottuk már a mondást, hogy Reggelizz úgy, mint egy király, ebédelj úgy, mint egy polgár, és vacsorázz úgy, mint egy koldus. Mivel testünknek szüksége van a reggeli órákban elraktározni a vitaminokat és az ásványi anyagokat a nap hátralevő részére, a reggeli a nap legfontosabb étkezése kellene legyen. Ha eddig elhanyagoltuk, próbáljunk meg változtatni ezen, és egy reggel se múljon el finom és egészséges ételek nélkül.

3. Ápolják elméjüket. A boldog emberek nem menekülnek az önvizsgálattól, gyakran magukba néznek, és szánnak néhány percet meditációra, gondolkodásra, tervezgetésre. Miután rendet raktak elméjükben sokkal tisztább fejjel képesek ellátni teendőiket.

4. Szeretnek sportolni. Nincs itt szükség semmilyen edzéstervre, egyszerűen arról van szó, hogy az ágyból kikelve dörzsöljük kissé át a bőrünket, mozgassuk meg végtagjainkat! Futkározzunk kicsit, ugráljunk vagy nyújtsunk, ezek a gyakorlatok mind elősegítik a vérkeringést és ezáltal jóval energikusabbak leszünk.

5. Megtervezik a napot. Természetesen ha néhanapján mindenféle előzetes megfontolás nélkül ugrunk neki valaminek, az izgalmassá teheti az életünket, de összességében azért jobb, ha tervezünk. Ébredés után gondoljuk át, mit és hogyan fogunk csinálni aznap, hogy később ne kelljen szembe találnunk magunkat váratlan helyzetekkel.

6. Nem bánkódnak múltbeli eseményeken. Reggel, ébredés után gyakran elönt a megbánás, szégyenkezés vagy a bosszankodás érzése, ha visszagondolunk az azelőtt napi vagy múltbeli történésekre. Ez tilos! A boldog emberek ilyet nem tesznek – felkelnek, és nem visszafele néznek, hanem szigorúan, csak és kizárólag előre!

7. Szokásukká válik a boldogság, és tudatosan keresik azt mindenben! A boldog emberek úgy kezelik a boldogságot, mint egy jó szokást, amit sosem szabad feladni, és rendszeresen gyakorolni kell ahhoz, hogy igazán belénk ivódjon. Aki valóban örömökben gazdag életet szeretne élni, annak minden egyes reggel meg kell fogadnia, hogy aznap is a boldogságot fogja keresni. Mindenhol.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.