LélektárBocsáss meg magadnak eddigi hazugságaidért - Tízedik adventi lelkigyakorlat!

Bocsáss meg magadnak eddigi hazugságaidért – Tízedik adventi lelkigyakorlat!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Kedves olvasó, ahogy telnek az advent napjai és haladunk előre a lelki megtisztulás folyamataban úgy egyre fontosabbá válik hogy öszinték legyünk önmagunkhoz.

hazugsag

Az őszinteség is egy útjelző, ami azt mutatja meg, ki mennyire tudatos és mi az Ő belső értékrendje. Ez az Ő-szint-je, ahogy egy spirituális tanítóm mondta.

Nem várhatunk el senkitől többet, mint amire képes. Mindenki a saját tudatosságának fügvényében tükrözi vissza másoknak azt ami számára igaz. Így az egyéni igazságok sokszor fényévnyi távolságra is lehetnek az élet örök igazságaitól.

Néha, az üdvösség érdekében, nem marad más, mint a kegyes hazugság. Isten elnézi nekünk az ilyen bocsánatos bűnöket.
Mary Chamberlain

Szembenézni belső dolgainkkal és felismerni emberi esendőségeinket, beismerni hibáinkat és öszinték lenni önmagunkhoz megteremti a feltételét annak is, hogy másokkal öszinték lehessünk.

A legnagyobb hazugságok mindig a saját magunkkal szemben elkövetett hazugságok.

Megtörtént már veled, hogy tudtad, hogy a dolgok nem a maguk rendjén mennek de mégis azt hazudtad magadnak, hogy minden rendben? Megtörtént az, hogy kellemesebb volt egy langyos hazugság árnyékába elbújni mint szembenézni az igazsággal? Valószínüleg igen, de ez a játék kétesélyes.

Hazugságnak is teremtő ereje lehet, hiszen hosszabb ideig fenntratva tudatunkba életünk részévé válhat és nem magát az életet, hanem a hazugságot kezded el élni.

Minden hazugság kísérti a jövőnket. Nem lehet tudni, hogy mikor vagy hogyan ütköznek a valósággal és igényelnek további hazugságokat.
Sam Harris

A hitetlenség is szorosan kapcsolódik a hazuság fogalmához hiszen a hit is az egyéni tudat fejlődésnek a tükre. A hitetlenség egy olyan belső ellenállás is egyben ami nem engedi hogy felzárkózzunk az élet örök igazságaihoz.

Mindenféle lelki levertség végső oka a hitetlenség.
Martyn Lloyd-Jones

A hazugság és hitetlenség ilyen módon eltávólít az élet természetes rendjétől és annak törvényszerűségeitől és örök igazságaitól megbetegítve az emberi kapcsolatokat és az élethez és Teremtőhöz való egészséges viszonyunkat.

A mai lelkigyakorlat során végezz önvizsgálatot.

Bocsáss meg magadnak eddigi hazugságaidért, hitetlenségeidért és kérd a belső Bölcs Énedet, Szellemi Vezetőidet hogy gondolataid, szavaid és tetteid az élet igazságaihoz idomuljanak és azzal mindig összhangba kerüljenek a hited által.

Lelki egészségedre!

Kapcsolódó anyagok:

10 kegyes hazugság, amit a nők a pasiknak mondanak!

Védőoltás hazugság ellen

5 szó, amit az emberek akkor használnak, ha HAZUDNAK!

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek