LélektárVédőoltás hazugság ellen

Védőoltás hazugság ellen

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Nap mint nap, kismillió gondolat, eszme és érv hagyja el lényünket szavak és kijelentések formájában. Megannyi helyes és helytelen következtetés, ok-fejtés, mentegetőzés, önigazolás vagy csak egyszerűen meggondolatlan szóáradat.

Festmény: Kovács Zsolt

De mitől igaz az igaz? Mitől lesz hihető az igaz szó és torz a hamis?

“Nem hiszek a fülemnek” – tartja a mondás. Talán a fül szűrné meg az igazat a hamistól? – kevésbé valószínű. Vagy a szónak az elméig kell hatolnia, hogy ott megfürdőzve az agy biokémiájában, bevillanjon a gondolat:  ez most igaz vagy hamis?

Fordítsd a figyelmed egy kicsit önmagad felé és keresd, hogy hol rejtőzik benned a szűrő, ami szétválasztja az igazat a hamistól. A szűrő, ami visszatartja az igazat és hagyja lecsorogni a semmibe a hamisat.

– Megtaláltad?

Sokáig kerestem, míg ráleltem. Átkutattam a fülem, idegrendszerem minden zegzugát, keresve az igazságszűrőt  – de nem találtam.

Nem is találhattam, mert ennek a szűrőnek a szitája a lélek finom hálójából van fonva – egy élő, bölcs anyagból, amely soha nem téved. Maga a Lét fonta és feszítette testünk legmélyére. Leheletnyi finom, de sérülékeny is a lélek igazságszűrője, de ott van és érdemes  rátalálni. Ha csendben vagy még hallhatod is, amint  átcsorog rajta a hamis és fennakad az igaz szó. Fenn akad az igaz szó és érzés lesz belőle.

Amolyan szent meggyőződés, hit-féle, amit csak a lelked legmélyén, a szíved táján érezhetsz.

Az igaz szónak helye van a lélekben, amolyan kulcslyuk-féle, amibe csak az igazság kulcsa talál.

De nem a te igazad vagy az én igazam, nem az Ego megtévesztő, hamis igaza, hanem a lényed legmélyén, a Lét igaza.
A Lét igaza, valami bölcsebb igazság, amelyet csak akkor érzel, ha egy pillanatig lehunyod a szemed és csendben vagy. Vagy abban a pillanatban, amikor kimondasz egy szót és megrezzen a lelked, mert igaz és mint kulcs a zárban  visszatalál lelked legmélyére és kinyitja  Tudatod kapuját, ha csak egy pillanatra is.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek