KuriózumBíróság dönti el, hogy meditatív állapotban van-e egy indiai guru, vagy halott

Bíróság dönti el, hogy meditatív állapotban van-e egy indiai guru, vagy halott

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Hívei szerint Shri Ashutosh Maharaj Ji , indiai spirituális vezető mély meditatív állapotban van, ám a felesége és a fia úgy gondolják, hogy halott, ezért el szeretnék hamvasztani a holttestet, hogy eltemethessék. Maharaj teste jelenleg egy hűtőkamrában van, amelyet a hívei őriznek.

ashutosh_5-135

Állítják, hogy a meditálni vágyók gyakran látogatnak a Himalájába, ahol mély meditatív állapotba jutnak, és éveket töltenek el a hidegben. Mesterük testét ezért helyezték a himalájai körülményeket biztosító hűtőkamrába, hogy jó állapotban maradjon meg a felébredés pillanatáig. A vallási csoport honlapján olvasható közlemény szerint őszentsége Shri Ashutosh Maharaj Ji 2014. január 29. óta van meditatív állapotban.

A punjabi rendőrség a férfit ugyan halottnak nyilvánította, ám ezt később visszavonta, mivel egy bíróság úgy döntött, hogy spirituális kérdésről van szól. Maharaj felesége és fia kivizsgálást kérnek, és egy kérést is leadtak a bíróságon. A fiú szerint a hívek az apja 160 millió dollárra becsült vagyonára vetették ki a szemüket, s ezért akarják megakadályozni a temetést.

Az India Today úgy tudja, Maharajnak nem volt szoros kapcsolata a családtagjaival, a guru a hetvenes években hagyta el családját. A férfi követői közül három tanítvány is harcol azért, hogy ő lehessen a következő guru, ám a vallási csoport szóvivője úgy nyilatkozott, hogy kizárólag Maharaj jelenti be, ki fogja követni őt, és erre akkor kerül sor, amikor felébredt a meditatív állapotból. Egy neve elhallgatását kérő barát szerint Maharaj mély meditációs állapotban van. Sok időt töltött meditálva a Himalájában, fagypont alatti hőmérsékletben, nincs ebben semmi szokatlan. Vissza fog térni, ezért szükséges, hogy testét jó körülmények között tároljuk – fogalmazott.

2007-ben a Discovery Channel készített egy dokumentumfilmet egy fiatal nepáliról, Ram Bahadur Bomjonról, aki élelem és víz nélkül meditált több hónapon keresztül. Egyes tanítások szerint vannak emberek akik több tíz évig is képesek így meditálni.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek