HolotropikumBeszélnünk kell erről a szülés utáni problémáról. Két nőből egy biztosan találkozik...

Beszélnünk kell erről a szülés utáni problémáról. Két nőből egy biztosan találkozik vele!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Kevesen beszélnek róla, pedig a szülés utáni inkontinencia minden második kismamát érint!

Beszélnünk kell erről a szülés utáni problémáról. Két nőből egy biztosan találkozik vele!

A kismamák majdnem fele a szülést követően vizeletvisszatartási problémákkal szembesülhet, ami akár több hétig is eltarthat, megnehezítve ezáltal a nő életét, hiszen elég egy köhögés, tüsszentés, egy hirtelen mozdulat, vagy egy jóízű nevetés, és máris megtörténhet a kellemetlenség odalent.

A problémát a vizeletürítésért felelős szervek zavar okozza. Ha a kismamának a terhesség előtt nem voltak ilyen problémái, de a szülés után kialakult ez a rendellenesség, jó hír, hogy rendszerint pár hét után megszűnik és visszaáll a rend. Azonban egyes nőknél akár több hónapba is beletelhet, míg rendeződik a helyzet.

A szülést követő inkontinencia kialakulásához a terhesség során végbemenő változások okolhatók. Például ha valaki gerinc-zsibbasztást kapott, akkor a szülést követő napokban a gátidegek még nem működnek megfelelően, ezért a kismama nem érzi, hogy mikor kell pisilnie.

Fontos, hogy amennyiben a szülést követő 6-8 hét után is vannak a kismamának vizeletvisszatartási problémái, akkor szóljon a nőgyógyászának, hiszen megtörténhet, hogy egy húgyúti fertőzés is a háttérben áll.

A panaszok enyhítésében segíthet a speciális medenceizmok tornáztatása, erősítése. A legjobb, ha a kismama 3 hónapig végzi ezeket a gyakorlatokat, így a javul például a medence és a gát vérellátása, valamint a sebek is gyorsabban regenerálódnak.

Addig is segíthetnek az erre kifejlesztett inkontinencia betétek.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek