KuriózumBenedek Tibor ezért volt a világ legjobb vízilabdázója

Benedek Tibor ezért volt a világ legjobb vízilabdázója

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Magyarország ma Benedek Tibort gyászolja.

Megdöbbenve olvastuk csütörtök reggel, hogy 47 éves korában elhunyt a háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, Benedek Tibor. A sportolót nemcsak hazánkban övezte nagy tisztelet, külföldön is ismert volt a neve. Családja, pályatársai, barátai és rajongók ezrei emlékeztek meg róla.

„Ma hajnalban örökre lecsukta szemét Benedek Tibor, a háromszoros olimpia bajnok, világ- és Európa bajnok vízilabdázó legenda. Családja, csapattársai, az egész vízilabda társadalom és a szurkolók számára pótolhatatlan és felfoghatatlan űrt hagyott maga után.” – írta családja egy közleményben.

De hogy mitől is volt ilyen nagy világklasszis Benedek Tibor, arról ő maga beszélt egy interjúban, ami a „Sportalkímia – Ismerd meg a győztesek titkát” című könyvben jelent meg.

„Sosem volt különösen jó labdaérzékem, sosem fociztam, kosaraztam jól, nem dobtam különlegesen nagyot a labdával, és ma már ennél is kisebbet dobok. Nem vagyok kifejezetten sem erős, sem okos, nem úszok túlságosan jól, a vízfekvésem teljesen átlagos. Gyerekkoromban tizenegyszer szúrták fel a fülemet, ugyanennyiszer tiltott el az orvos az uszodától. Magasságomat nézve ma már kicsinek számítok a csapattársaim között, súlyra viszont 15 éve elértem a 100 kilót.

Szépen beszélni talán sosem tudtam, középiskolai eredményeim közepesek voltak, sosem gondoltam, hogy a mondataim hatással lehetnek másokra. A katonaságtól gerincsérv miatt felmentést kaptam, azóta már a nyakamban is van két porckorongsérv, 16 éve csuklószorítóval játszok, képtelen vagyok a kézfejemre támaszkodni. Először 2005-ben voltak problémáim a szívemmel, amik 2009-ben megismétlődtek.

Mégis, ha legvégül össze kellene foglalnom a sikereim okát, csak annyit mondanék, hogy mindig én akartam jobban. Ez ez én tehetségem. – nyilatkozta Benedek Tibor.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek