KuriózumBélyegen Karády Katalin és Várkonyi Zoltán

Bélyegen Karády Katalin és Várkonyi Zoltán

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Karády Katalin és Várkonyi Zoltán emlékére bocsátott ki bélyeget a Magyar Posta a színházi világnap alkalmából.

A Magyar Posta jeles magyar előadóművészek sorozatának két legújabb darabja Karády Katalin színésznő, énekesnő és Várkonyi Zoltán színész, filmrendező, színigazgató születésének 100. évfordulójára emlékezik – tájékoztatta Péterffy Gábor filatéliai igazgató szerdán közleményben az MTI-t.

A közlés szerint a bélyegsorozatot Bakati Gábor vezérigazgató-helyettes bocsátotta forgalomba kedden este a kecskeméti Katona József Színházban, a színházi világnapon rendezett gálaműsorban.

Az összegzés felidézi, hogy a Magyar Posta 2011-ben jeles magyar előadóművészeket bemutató új alkalmi bélyegsorozat kibocsátását kezdte meg. Rodolfo, Básti Lajos és Kiss Manyi után a sorozat most két címlettel bővült.

A 425 forintos bélyegképen Karády Katalin színésznő, énekesnő, a klasszikussá vált Hamvadó cigarettavég című slágert idéző grafikai kompozícióban szerepel, a 395 Ft-os bélyegen a kétszeres Kossuth-díjas színész, filmrendező, színházigazgató Várkonyi Zoltánt a filmrendezőkre jellemző mozdulattal ábrázolták. A születési centenáriumokra emlékeztető bélyegekhez alkalmi borítékok és bélyegzők tartoznak. A kiadványok Orosz István Kossuth-díjas grafikusművész tervei szerint a Pénzjegynyomdában készültek.

A kedd esti gálaesten Hegedűs D. Géza, a MASZK Országos Színészegyesület elnöke átvette a posta 400 ezer forintos támogatását, amelyet az Ódry Árpád Színészotthon lakóinak ajánlott fel a társaság.

Fotó: infovilag.hu

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek