KoktélBagdy Emőke felvértezi a pedagógusokat az őket fenyegető veszélyek ellen

Bagdy Emőke felvértezi a pedagógusokat az őket fenyegető veszélyek ellen

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Prof. Dr. Bagdy Emőke szerint a pedagógusok ki tudnak törni a belefáradás-kiégés ördögi köréből.  A tanárokat leginkább fenyegető pszichés problémák megelőzhetők és leküzdhetők, csak ismerni kell a megfelelő technikákat. A pszichológus fővédnöksége alatt futó Pedagógus Akadémia soron következő szemináriumán kiderül, melyek ezek a módszerek.

A Pedagógus Akadémián a naprakész pszichológiai tudás átadása mellett a tanárok mentálhigiénés támogatását tűzte ki célul a rendezvény szervezője, a Független Pedagógiai Intézet és a szeminárium fővédnöke, Prof. Dr. Bagdy Emőke. Október 18-án, a képzés következő előadásán a pszichológus elárulja, melyek a pedagógusmesterség titkai: mitől jó egy tanár, milyen képességek szükségesek a sikeres tanári pályához, hogyan regenerálódhat egy kiégett pedagógus, miért és hogyan működjön együtt a szülő a tanárral?

„Apátlan társadalomban élünk” – jelentette ki a professzorasszony. „Sokszor a hagyományos családmodellben is apa nélkül nőnek föl a kicsik, mert a szülőknek nincs idejük a pénzkeresés mellett gyereket nevelni. így még nagyobb felelősség hárul a pedagógusokra, akik formálják a gyermekek személyiségét és lélekét”–hangsúlyozta, rávilágítva ezzel a tanárok pszichés képzésének fontosságára és időszerűségére.

Kiégés, alulmotiváltság, elfáradás. Bagdy Emőke szerint ezek azok a problémák, amelyek a legtöbbször szóba kerülnek a pedagógusokkal való találkozáskor. A szakember éppen ezért olyan eszközökkel vértezi fel a tanárokat, amelyek képessé teszi őket a lelki megpróbáltatások megelőzésére, leküzdésére. A rendelkezésre álló módszerek alapja az öngondoskodás, befelé figyelés, relaxáció és vizualizáció. Ezek a technikák pedig mindenki számára megtanulhatóak a tanfolyamon.

A pszichoterapeuta vezetésével minden hónap harmadik csütörtökén előkerül egy aktuális probléma, amelyet az előadó a résztvevőkkel együtt kielemez.

Az interaktív előadássorozat akkreditált pedagógusképzésnek minősül és kreditpontot ér.

Részletes Program

Az előadásokat az alábbi napokon 17-20 óra között lehet meghallgatni.

2012. okt. 18.     Foglalkozás, szakma, mesterség, hivatás

2012. nov. 22.    Pedagógussá válás

2012. dec. 20.    A pedagógus pálya művelésének értékei és veszélyei (belefáradás-kiégés)

2013. jan. 17.     Egyéni és közösségi krízisek

2013. febr. 21.   Személyes egészségem gondozása – mentálhigiéné

2013. márc.21. Hivatásgondozás – szupervízió

2013. ápr. 18.     Az iskola és a család kapcsolata

2013. máj. 16.    Fejlődés lélektani fázisok és a nevelés feladatok összefüggései

2013. jún. 20.     Egészségben és örömben élni pedagógusként.

Belépőjegyek:

  • 5000 Ft/alkalmanként, a helyszínen

·         Elővásárlás esetén 4.500 Ft/alkalmanként (elővásárlási lehetőség minden hónap 10-ig)

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek