KuriózumBaba Vanga előrejelzései 2023-ra - 5 prófécia a misztikustól, aki állítólag előre...

Baba Vanga előrejelzései 2023-ra – 5 prófécia a misztikustól, aki állítólag előre látta a szeptember 11-ei terrortámadást

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A legendás vak misztikus, Baba Vanga, aki állítólag a 2001. szeptember 11-ei terrortámadásokat is megjövendölte, 2023-ra is aggasztó próféciákat tartogatott.

Vanga – akit „a balkáni Nostradamusnak” neveznek – 26 évvel ezelőtt, 84 éves korában hunyt el, de a jóslatai fennmaradtak. Sokak szerint előre látta, hogy a világ egy nyugtalanító 2023-as évhez közeledik, hatalmas „napcunamival”, űrviharral és nukleáris katasztrófával.

Baba Vanga a mai Macedónia területén született, és állítólag akkor vakult meg, amikor egy tornádó a levegőbe repítette, és egy közeli mezőn tette le. A nagy fájdalom miatt nem tudta kinyitni a szemét, és fokozatosan elvesztette a látását. Nem sokkal ezután elkezdte megjósolni a jövőt.

Hamarosan már több százan keresték fel, különösen mivel az emberek kétségbeesetten vártak bármilyen hírt a második világháború alatt. A második világháború után bolgár politikusok és a Szovjetunó különböző tagköztársaságainak a vezetői is megfordultak nála, 1966-ban pedig a bolgár kormány elkezdte őt megfizetni látnoki képességeiért.

A róla szóló mítoszok terjedni kezdtek, és a népszerűsége 1996-ban bekövetkezett halála után is tovább nőtt. Bár senki nem ismeri pontosan a jövendöléseit, mivel ezek soha nem lettek leírva, a mai napig számos neki tulajdonított jóslat kering az interneten, amelyek sokszor homályosak, és sokféleképpen értelmezhetők. Sokak szerint ezek nagy része valójában nem is a bolgár javasasszonytól származik – írja a The Sun.

Vanga követői azonban kitartanak a neki tulajdonított jóslatok mellett, és, bár semmilyen bizonyíték nincs erre, azt állítják, előre látta például a szeptember 11-ei terrortámadást, az ISIS felemelkedését és a Kurszk orosz tengeralattjáró elsüllyedését.

Bizonyos neki tulajdonított jóslatok azonban meglehetősen távol maradtak a valóságtól, ezért nem árt mindenesetre némi fenntartásokkal kezelni ezeket.

Mi várhat ránk 2023-ban Baba Vanga szerint?

Megváltozik a Föld keringési pályája

Az egyik legszélesebb körben elterjedt Baba Vangának tulajdonított jóslat szerint a Föld keringési pályája valahogyan megváltozik. Nem világos, hogy ez mit jelent, de ha ez megtörténik, annak pusztító következményei lehetnek, mert a legkisebb változás is jelentős mértékben megváltoztathatja az éghajlatot.

Ha akár csak egy egészen kicsit is közelebb kerülünk a Naphoz, az komoly sugárzást és a hőmérséklet megemelkedését vonná maga után. A gleccserek elolvadnának, a tengerszint pedig megemelkedne.

Ezzel szemben, ha távolabb kerülnénk a Naptól, az a jégkorszak és hosszabb ideig tartó sötétség veszélyével fenyegetne, ami szintén pusztító hatással lenne a természetre.

Cunami erejű napvihar

Egy másik népszerű prófécia eddig soha nem látott mértékű napvihart jósol. A napviharok olyan energia kitörések, amelyek elektromos töltéseket, mágneses mezőket és sugárzást küldenek a Föld felé. Ezek a viharok több milliárd atombomba erejével rendelkezhetnek.

A legerősebb napviharok és napkitörések az előrejelzések szerint károsíthatják a technológiát, ami tömeges áramkimaradásokhoz és kommunikációs problémákhoz vezethet. Néhány különösen végzetes figyelmeztetés szerint egy rendkívüli erejű napvihar akár vissza is küldheti az emberiséget a sötét középkorba.

Biofegyverek

Vanga állítólag azt is megjövendölte, hogy egy „nagy ország” biológiai fegyverekkel fog kísérletezni az embereken, ami több százezrek halálát okozhatja. A biológiai- és toxinfegyver-tilalmi egyezmény tiltja az ehhez hasonló kísérleteket, ahogy a vírusok és veszélyes baktériumok felhalmozását is. De egyesek attól tartanak, hogy bizonyos országok, például Kína, ennek ellenére mégis biológiai fegyverekkel kísérleteznek.

Atomerőmű robbanás

Egy másik – jóval realisztikusabb – jövendölés szerint Baba Vanga állítólag egy atomerőmű felrobbanására is figyelmeztetett. Sokan úgy tartják, hogy a bolgár jósnő megjósolta a csernobili katasztrófát is, és ez a jövendölés az orosz-ukrán háború fényében valóban aggasztónak tűnhet. Oroszország elfoglalta a zaporizzsjai atomerőművet, és bár az ENSZ ellenőrei szerint – akik nemrég ellátogattak a helyszínre – egyelőre nem történt meghibásodás, akár egyetlen rossz lépés is olyan katasztrófát idézhet elő, ami egész Európára kiterjedhet.

A természetes születések vége

Vanga állítólag azt is megjósolta, hogy 2023-ra betiltják a természetes szüléseket, mert az embereket addigra laboratóriumban fogják „nevelni”. A prófécia szerint a vezetők döntik el, hogy milyen emberek születnek, és személyre szabhatják tulajdonságaikat és megjelenésüket.

Bár ez minden bizonnyal az egyik legfurcsább, legelrugaszkodottabb jövendölés, egyesek szerint mégis aggodalomra adhat okot, ahogy a születések száma egyre csökkenőben van. Az átlagos születési ráta 1950 és 1955 között 36,9 volt 1000 főre, most viszont már csak 18,5. Egyes előrejelzések szerint pedig ez az arány 2050-re akár 14,6-ra is csökkenhet.

Baba Vanga jóslatai szerint ugyanakkor 2025-ben Európa nagyrészt lakatlan lesz, 2028-ban az emberiség új energiaforrást fedez fel, és eljut a Vénuszra, 2033-ra pedig jelentősen megemelkedik a tengerszint.

A távolabbi jövőbe tekintve pedig állítólag 2288-ban lehetségessé válik az időutazás, 3797-ben az összes ember elhagyja a Földet, 4599-ben az emberiség eléri a halhatatlanságot, 5078-ban pedig elhagyjuk az általunk ismert univerzumot.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek