BlogAz ünnepek 10 parancsolata: ha megérted soha többé nem lesz ünneprontás egy...

Az ünnepek 10 parancsolata: ha megérted soha többé nem lesz ünneprontás egy alkalom sem!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Az ünnepekre való készülődést az óriási elvárások, megfelelni akarások és tökéletesség igény jellemzi. A valóság valójában az, hogy a legtöbb ember szorongást, depressziót él meg ebben a periódusban, felerősödik mindaz ami megoldatlanság és hiány.

Az idei ünnep már eltelt, de érdemes kicsit visszatekinteni és megérteni, hogy miben tudnánk változtatni és jövőre másként csinálni. Ez a 10 pont segít a tudatosításban.

10 dolog, amit az ünnepekről tudni kell

1. Nem kell boldognak lenned. Hitelesnek kell lenned, pontosan úgy kell érezned, ahogyan érezni akarsz. Légy pontosan az, aki vagy az év minden napján, anélkül, hogy szégyellnéd magad vagy az érzéseidet. Nem lehetsz boldogabb vagy boldogtalanabb. Olyan lehetsz, mint te magad.

2. Senki sem tehet boldoggá az ünnepekkor vagy az év bármely más időszakában. Az ünnepek nem különböznek más időszaktól, amikor mindazzal élsz, amit érzelmileg és lelkileg felhalmoztál. Ha az év minden napján nem vagy békében önmagaddal, az ünnepek sem fognak ezen varázsütésre változtatni.

3. Az ünnepek az örömről szólnak. A családról szól, ha van családod. És ha nincs családod, akkor is rólad szólnak. Az isteniség jelen van a körülöttetek lévő emberekben, mindenben, ami él. És ott van a családod. A családot akkor is ünnepelheted, ha van gyereked, és akkor is, ha nincs. És akár élnek a szüleid, akár nem. És ha elvesztettél egy szerettedet, akkor a „család” fogalmára asszociálsz. Mindig családban vagytok, mert az Isten jelen van bennetek és mindenben körülöttetek, minden másodpercben. Rajtad múlik, hogy akarsz-e ehhez a családhoz tartozni.

4. A boldogság definíciója nem azonos mindenki máséval. Ettől nem leszel szomorúbb, ők pedig boldogabbak. Csak tisztelned kell magad annyira, hogy ne ítélkezz magad felett, amiért kiteljesedsz.

5. Az ünneplés igazi állapota, ha elfogadod mindazt, amit az év során elértél vagy nem értél el. Amikor elfogadod és megérted mindazt, ami vagy, és támogatod magad ebben a gyógyulási folyamatban, akkor van igazán mit ünnepelned.

6. A karácsony az újjászületésről szól. Spirituális újjászületés, amelyhez bármikor hozzáférhetsz, a megértés bármely szintjéről. Nem juthatsz el sehova, ha nem kezded el valahol. Bármilyen kiindulópont jó, ha elindulsz az úton.

7. A benned lévő isteni szikra mindenben aktiválódik, amit teszel, vagy amilyen vagy és amit gondolsz. Az idei ünnepi szezonban élvezheted magadat, aki vagy, teljes magányban vagy szeretett és kevésbé szeretett emberekkel körülvéve. Senki sem veheti el az önmagaddal való kapcsolat örömét, amíg úgy döntesz, hogy tudatában vagy. A magány nem más, mint a szellemetek figyelmen kívül hagyása, nem más, mint isteni természetetek megtagadása.

8. Csak azt éljük, amit érzünk, és azt érezzük, amit mi választunk referenciapontnak. Koncentrálhatunk mindarra, ami hiányzik, vagy élvezhetjük azt, amink van: a lelkünket.

9. A jelennél nincs jobb alkalom arra, hogy élvezd mindazt, ami vagy, és nincs olyan érzelem, ami ne gyógyulna, ha hagyod megnyilvánulni: minél kevesebbet színlelsz magadnak vagy másoknak, annál intenzívebben nyilvánul meg minden, amit érzel, és így a gyógyulási folyamat elkezdődik. A megnyilvánult érzelem egy félig-meddig elfogadott gyógyulás.

10. Minden, amit magad körül látsz, csak a te megnyilvánulásod, csak más formában. Minden ember a fejlődésed egy bizonyos szakaszában lévő változatod. Ha valami megbánt, felbosszant, bosszant, menj el, de ne cselekedj gyűlölettel vagy rosszindulattal, mert ezzel csak magadnak ártasz. A mások iránti elfogadásod és együttérzésed valójában a lelked ünneplése a saját egyediségének és mások sokszínűségének.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek