A gondolat ereje bármit létrehozhat. Minden folytonos mozgásban van. Az anyag energiából jön létre. A kvantumfizika ezen újdonságai már senkit nem lepnek meg napjainkban. Sőt, mindezek már ismertek voltak az ókorban is, hiszen sok abból az időből fennmaradó tétel szerint nem létezik különbség a tárgyak és a gondolatok között.

A világon minden energiával van teli. Az Univerzum pedig reagál a gondolatokra. Az energia követi a figyelmet, azaz amire koncentrálunk az változást szenved.

De hogyan lehetséges ez?

A kvantumfizika szemszögéből, a valóság nem más, mint lehetőségek sorozata, egy nyersanyag, mely a testünket, az elménket és az egész Univerzumot alkotja. Az energia és az információ tere soha nem szűnik meg változni egyetlen másodpercben sem.

A XX. században, az atomok és fotonok kísérleti korszakában, felfedezték, hogy a kísérletekre irányuló figyelem képes megváltoztatni az eredményeket. Tehát, amire koncentrálunk, az változást szenved.

Tudományos kísérlet

A fenti megállapítást tudományos kísérletek által igazolták, melyek eredményein mindig elcsodálkoztak a tudósok. Ezeket a kísérletek számtalan laboratóriumban megismételték, és mindig ugyanaz az eredmény született. Ehhez a kísérlethez egy fényforrást és egy két réssel ellátott képernyőt készítettek elő. A fényforrás fotonokat bocsátott ki, impulzusok formájában.

A kísérlet mindvégig emberi felügyelet mellett zajlott. Befejeztével, a fotópapíron, mely a rések háta mögött helyezkedett el, két függőleges vonal keletkezett. Ez a fotonok nyomai voltak, melyek a fényforrásból a résen átjutva megvilágították a fotó papírt.

Amikor ugyanezt a kísérletet emberi felügyelet nélkül hajtották végre a papíron keletkező nyomok eltérőek voltak. Ezt a fizikai jelenséget, a „megfigyelés hatásának” nevezték el. Ez igazolta, hogy az emberi figyelem képes hatást gyakorolni az anyagra. A modern fizika tétele szerint, a semmi is képes materializálódni. Ezt a „semmit” nevezték el kvantum mezőnek, null mezőnek, vagy mátrixnak.

A világ energiák és információk halmaza

Milyen erő képes irányítani az anyag mozgását? A tudósok egy váratlan válaszhoz jutottak e téren. A kvantumfizika atyja, Max Planck, a Nobel-díj átvétele alkalmából mondott beszédében ezt állította: „Az Univerzumban, minden az erőnek köszönhetően jött létre. Feltételezzük, hogy emögött az erő mögött a tudatos értelem áll, ami az anyag mátrixa!”

A tudat képes az anyag irányítására.

Testünk nem más, mint egy energiamező, mely állandó dinamikus változásban van a környezettel együtt. Az elme impulzusai minden másodpercben folyamatosan meghatározzák a test számára az élethez való alkalmazkodás különböző módjait.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.