KoktélAz özvegy férje halála után 14 hónappal életet adott kisfiuknak: „Ő volt...

Az özvegy férje halála után 14 hónappal életet adott kisfiuknak: „Ő volt az orvosság, amire a szívemnek szüksége volt”

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Sarah Shellenberger 2020-ban veszítette el a férjét, Scottot, aki váratlanul szívrohamot kapott. A nő élete ettől a pillanattól kezdve teljesen megváltozott.

Sarah és Scott 2018-ban házasodtak össze, és nagyon szerettek volna családot alapítani, de mivel meddőségi problémáik voltak, az orvosok azt mondták, az IVF-kezelés lehet az egyetlen lehetőségük. A pár talált egy barbadosi klinikát, ahol 2019 decemberében elkezdték a kezeléseket.

A második alkalommal Sarah-t az édesanyja kísérte el Scott helyett. Az eljárás befejezése után Torontón át repültek haza Oklahomába, és Sarah ott kapta meg Scott halálhírét. „Az első üzenet, ami megjelent a telefonomon, Scott egyik munkatársától jött, tudatta velem, hogy ő és a diákság összegyűlt, és imádkoznak érte” – idézte fel Sarah. Scott, aki egyetemi tanárként dolgozott, éppen órát tartott, amikor szívrohamot kapott.

Fotó: Sarah Shellenberger/Instagram

A férfit azonnal kórházba szállították, ahol mesterségesen kiváltott kómába helyezték. Egy nappal később Sarah hazaért, és a kórházba rohant férjéhez. Az orvosok ekkor közölték vele, hogy a 41 éves Scott, aki alig néhány napja még tökéletesen egészséges volt, agyhalott, és nem fog felépülni.

„A következő néhány hónap borzalmas örvény volt, amikor meg kellett szerveznem a temetést, el kellett adnom a farmunkat, új munkát és új házat kellett keresnem, és ki kellett találnom, hogy éljek meg a tanári fizetésemből, miközben megpróbálok megbirkózni az IVF fizikai hatásaival és a gyásszal” – mesélte az óvónőként dolgozó Sarah.

De miközben a férjét gyászolta, elkezdett az egyik lefagyasztott embrió beültetésén gondolkodni.

Fotó: Sarah Shellenberger/Instagram

„Hónapokig tartó felkészülés után és hat hónappal Scott halála után 2020 augusztusában Barbadosra repültem. Augusztus 31-én, miközben barátok, családtagok és idegenek egész serege imádkozott értem és az embriónkért, megtörtént a beültetés. Néhány nappal később hazarepültem, és izgatottan vártam az eredményeket” – mesélte.

2020. szeptember 7-én pozitív lett a terhességi tesztje, és kimondhatatlanul boldog volt. „Mindazok után, amit Scott és én együtt éltünk át, és mindazok után, amiken egyedül mentem keresztül, végre terhes voltam.”

Sarah 2021. május 3-án adott életet kisfiának, Hayes Philip-Scott Shellenbergernek.

Fotó: Sarah Shellenberger/Instagram

„Ő volt az orvosság, amire a szívemnek szüksége volt. A legmerészebb álmaimban sem gondoltam volna, hogy a meddőséggel kapcsolatos küzdelmek, vagy az, hogy a 30-as éveimben megözvegyülök, részei lehetnek a történetemnek, de miközben fokozatosan haladok a gyógyulás útján, és próbálom kitalálni, hogyan tovább, minden erőmmel azon vagyok, hogy megőrizzem a hitemet abban, hogy a történetemnek még nincs vége” – nyilatkozta a nő.

Az IVF-kezelések után volt még egy felhasználható embriójuk, és Sarah nemrég ennek beültetésével is megpróbálkozott, de sajnos nem járt sikerrel, ahogy arról a közösségi oldalakon és a blogján is beszámolt.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek