KuriózumAz öttagú család egyáltalán nem használ WC-papírt: "Helyette mosható rongyokkal kezdtünk el...

Az öttagú család egyáltalán nem használ WC-papírt: “Helyette mosható rongyokkal kezdtünk el tisztálkodni”

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A legtöbb ember számára a vécépapír nélkülözhetetlen háztartási cikk. Két évvel ezelőtt, amikor a járvány éppen lecsapott a világra, az emberek minden más dolog mellett, amiből felhalmoztak, a vécépapír volt a leginkább vásárolt árucikk, olyannyira, hogy a szupermarketekben hiánycikknek számított, és az emberek bepánikoltak.

Bár a vécépapír a legtöbb család számára értékes árucikk, egy takarékos kanadai nő azt a kissé bizarr felfedezést tette, hogy ő és családja lemondott a vécépapírról, így öt év alatt több száz dollárt spóroltak meg. Megdöbbentő, hogy egy első világbeli országban élő család nem tartja a vécépapírt feltétlenül szükségesnek.

Amber Allen, aki a “The Fairly Local Family” nevű YouTube-csatornát vezeti, azt mondja, hogy nem tartja a vécépapírt szükséges háztartási cikknek. Ezért kezdett el más alternatívák után kutatni. Számára a nehezen megkeresett pénzének WC-papírra való elköltése egyenértékű azzal, hogy ‘pénzt dobunk a vécébe’.

Az öttagú család egyáltalán nem használ WC-papírt: "Helyette mosható rongyokkal kezdtünk el tisztálkodni"
Fotó: YouTube

A 2020-ban közzétett YouTube-videójában elmagyarázta, hogy ő és “hulladékmentes” családja az elmúlt öt évben felhagyott a vécépapír használatával. Elmondása szerint több oka is volt ennek a döntésnek, az egyik a költségek optimalizálása.

“Egy nap eszembe jutott, hogy miért használunk vécépapírt? Szó szerint kidobjuk a pénzünket a vécébe” – mondta Amber. “Egyszerűen nem tudtam felfogni, hogy miért csináljuk ezt.”

“Így hát abbahagytuk a vécépapír használatát, és helyette mosható rongyokkal kezdtünk el tisztálkodni. Ennek már öt éve. Több okból is így tettünk. Megpróbáltunk kilábalni egy 70.000 dolláros adósságból, ezért le kellett csökkentenünk a kiadásainkat, és a költségvetésen belül kellett maradnunk. Mindent megtettünk, amit csak lehetségesnek tartottunk” – fogalmazott a háromgyerekes anyuka.

Azt is megosztotta, hogy más intézkedéseket is tettek a kiadások csökkentése érdekében, például a család lemondta a havi Netflix-előfizetést, nem vásároltak sokat, és takarékosan, de mindenféleképpen egészségesen étkeztek.

Amber elmondta, hogy sokat kutatott az interneten, hogy a vécépapír alternatív lehetőségeiről tájékozódjon, és egy nap rábukkant a szövet törlőkendők használatának ötletére. “Bár a legtöbb ember körében nem túl elterjedt, úgy gondoltam, hogy mégis kipróbálom”.

Fotó: YouTube

Elmondása szerint azonban a szövet törlőkendők még mindig költségesek voltak számára, ezért úgy döntött, hogy inkább a saját régi és sérült ruháit használja. Amber szerint azokat a ruhákat használta fel, amelyeket vagy nem szeretett, vagy már nem hordott. A ruhát apró, majdnem zsebkendőpapír méretű darabokra vágta, és a WC-használat utáni tisztálkodáshoz használta.

Úgy hívta őket, hogy “ruhás WC-törlőkendő”.

Ez az ötlet azonban nem sokáig működött, mivel rájött, hogy a szövet törlőkendők “őrülten gyorsan” elhasználódnak, ezért elkezdett használt, flanelből készült babatakarókat vásárolni.

A YouTuber elmondta, hogy a családja az elmúlt öt évben legalább 1200-2100 dollárt spórolt csak azzal, hogy nem vásárolt vécépapírt.

“Kezdetben ezt a BYOR (hozd a saját tekercsedet) szabályt alkalmaztuk a házunkban” – viccelődött. Később azonban úgy döntöttünk, hogy ezzel nem vagyunk túl kedvesek a vendégeinkkel, így végül úgy döntöttünk, hogy előzékenyebbek leszünk, és elkezdtünk vécépapírtekercset vásárolni, de csak a “vendégek számára” – mondta.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek