KoktélAz ötgyerekes apuka „pórázon” vitte sétálni ötösikreit, kiakadtak az emberek: "Nem kutyák,...

Az ötgyerekes apuka „pórázon” vitte sétálni ötösikreit, kiakadtak az emberek: “Nem kutyák, hogy pórázt viseljenek”

Nyereményjáték: Kattints ide és vidd el a főnyereményt a Filantropikum és a RIAVITA közös játékán!

A Kentuckyban élő 31 éves Jordan Driskell nemrég megosztott egy videót az Instagramon, ami azóta heves vitát váltott ki a felhasználók körében. A felvételen az látható, amint az édesapa 5 éves ötös ikreivel sétál. Zoey, Dakota, Hollyn, Asher és Gavin mindannyian pórázt viselnek.

Jordan azt mondja, feleségével, a 34 éves Brianával így biztosítják, hogy mindig szem előtt tudják tartani a gyerekeket, és így mindenki jól érezheti magát, miközben teljes biztonságban vannak.

A család egy akváriumba látogatott el közösen, és a szülők szükségesnek tartották a gyerekhám használatát. A felhasználók véleménye azonban megoszlott a témában – voltak, akik egyetértettek a szülőkkel, és tiszteletben tartották a döntésüket, míg mások felháborodtak, és rámutattak, hogy „emberi lényekről van szó, nem pedig kutyákról.” A videót több mint 3 millióan nézték meg, és a felhasználók nem riadtak vissza a véleménynyilvánítástól.

Fotó: driskell_quints_dad/Instagram

„Jobb félni, mint megijedni. Ha ennyi gyerekem lenne, én is ezt tenném” – írta az egyik hozzászóló, egy másik pedig hozzátette: „Öt gyereknél szükség van erre. Ez felelősségteljes nevelés.”

„A biztonságuk megőrzése az első számú prioritás. Szóval teljesen rendben van. Semmilyen módon nem árt nekik” – írta egy harmadik felhasználó.

„Nincs ezzel semmi baj, szerintem zseniális. Én is gyerekhámot használtam mindkét gyerekemmel, így mindig mellettem voltak” – jegyezte meg egy másik megértő szülő.

Fotó: driskell_quints_dad/Instagram

„Nem fogok hazudni, néhány gyereknek valóban szüksége van pórázra, nincs azzal semmi baj, ha nem akarod elveszíteni a gyerekeidet, valahányszor félrenézel egy pillanatra.”

Mások azonban nem rajongtak az ötletért, és azzal vádolták az édesapát, hogy úgy bánik a gyerekeivel, mint az állatokkal.

„A tanárok is képesek vigyázni 30 gyerekre póráz nélkül” – mutatott rá valaki.

„Nem kutyák. Mi lenne, ha inkább megtanítanád nekik, hogy mit csináljanak?” – jegyezte meg egy felhasználó, egy másik pedig hozzátette: „Legközelebb megtanítod őket szánt húzni? Valamelyikük esetleg egy menhelyről származik?”

Jordan a Today Show-nak nyilatkozva elmagyarázta, hogy azért van szükség a pórázra, mert a gyerekei kíváncsi természetek, és szeretnek felfedezni, a feleségével pedig aggódnak a biztonságukért.

Fotó: driskell_quints_dad/Instagram

„A gyerekek annyira kíváncsiak, folyton el akarnak szaladni, és felfedezni. Saját lelki nyugalmunk és épelméjűségünk érdekében használjuk a pórázt” – magyarázta. „Ez lehetővé teszi a számunkra, hogy elmenjünk otthonról családként, és minden stressz nélkül jól érezzük magunkat.” Elmagyarázta, hogy korábban öt babakocsival próbáltak közlekedni, de ez egyáltalán nem volt praktikus megoldás.

Ami a szakértők véleményét illeti, Benjamin Hoffman gyerekorvos azt mondta, a sérülés veszélye miatt nem ajánlja a gyerekhám használatát.

„Gyermekorvosként nem örülök, ha azt látom, hogy valaki pórázon vezeti a gyerekeit, mint a háziállatokat. Háromgyerekes apaként tisztában vagyok vele, milyen gyorsak, impulzívak és kiszámíthatatlanok tudnak lenni a gyerekek. De sérülések szempontjából aggasztónak találom a pórázt, fennállhat például az összegabalyodás és a fulladás veszélye is. Olyan esetnek is voltam szemtanúja, hogy a szülő erőteljesen rántotta meg a pórázt, aminek esés lett a vége. Ebben az esetben a fejsérülések és a végtagsérülések miatt aggódok” – mondta.

Egy másik orvos, Deborah Gilboa azonban úgy találja, nincs semmi kivetnivaló a póráz használatában. „Ez nem azt jelenti, hogy állatként kezelnék a gyerekeket. Ez egyszerűen csak kreatív problémamegoldás. Ez egy nagyszerű rendszer azoknak a szülőknek, akiknek izgága gyerekeik vannak” – mondta, de hozzátette, hogy 8 éves kor után már nem ajánlja a póráz használatát, mivel az megszégyenítő lehet.

Egy harmadik szakértő, Paige Safyer elmondása szerint fontos, hogy a szülők hagyják a gyerekeiket felfedezni, hogy ezáltal is tanulhassanak a biztonságról. „A gyerekeknek meg kell tanulniuk mi biztonságos, és mi nem az, és ezt egy felnőttnek kell elmagyaráznia nekik. Egy póráz nem helyettesítheti ezeket a beszélgetéseket” – mondta.

„A gyerekek sokkal több dolgot képesek megérteni, mint amit ki tudnak fejezni, ezért nagyon fontos, hogy a felnőttek időt szánjanak arra, hogy elmagyarázzák a dolgokat” – tette hozzá.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek