KuriózumAz orvos túl fiatalnak tartotta a rákhoz, meghalt

Az orvos túl fiatalnak tartotta a rákhoz, meghalt

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Egy 19 éves amerikai lány több alkalommal is felkereste nőgyógyászát panaszaival. Apró vérzésekkel, hátfájással, rossz közérzettel küzdött, és kérte orvosát, hogy végezz el el a méhnyakrákszűrést.

Az anya azt akarja, hogy lánya esete többet ne fordulhasson elő
Az anya azt akarja, hogy lánya esete többet ne fordulhasson elő

Az orvos azonban közölte az akkor még 18 éves Sophie Jones-szal, hogy túl fiatalnak tartja a betegséghez, különben is csak a 25 év feletti nők számára kötelező a vizsgálat, ezért nem indokolt a szűrés. A kezdő modellt Crohn-betegséggel kezelték, kórházba is került, ahol a rákszűrést is elvégezték, ám négy hónappal a diagnózis – előrehaladott méhnyakrák – után belehalt a betegségbe.

A nő családja képtelen feldolgozni, hogy a kora miatt utasították el egy olyan teszt elvégzését, amely életmentő lehetett volna a lányuk számára.

Sophie édesanyja most arra igyekszik felhívni a közvélemény figyelmét, hogy elengedhetetlenül fontos a szűrővizsgálatokhoz való egyenlő hozzáférés. Ha a lányom választhatott volna, még ma is élne. Így sajnos a betegségét csak akkor vették észre, amikor késő volt – mondta az nő, aki egy petíciót kezdeményezett, hogy a méhnyakrákszűrést Nagy-Britanniában ne kössék az életkorhoz.

A cél érdekében egy fotót is közzétett a lányáról, amely a halála előtt pár nappal készült. A megtört édesanya tisztában van azzal, hogy sokan támadni fogják ezért, de azt mondta, megbeszélték ezt a családban, és úgy határoztak, ha ez a lépés segíthet az ügyben, akkor meglépik. Mindenkinek látnia kell, milyen rettenetes betegséggel állunk szemben – fogalmazott.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek