Azt mondja sokan kinevetik, de őt ez egyáltalán nem érdekli.

Percek alatt az internet sztárja lett az a román pópa, aki egy olténiai temetésen nagyon komolyan vette a koronavírus elleni intézkedéseket, és tetőtől-talpig védőfelszerelésben vezetett le egy temetést.

Alexandru Militaru pópa egy koronavírusban elhunyt idős férfit búcsúztatott, a temetésen maximálisan levédte magát a betegséggel szemben.

“A védőfelszerelést egy ismerősömtől kaptam. A temetés után eldobtam. Nem hiszem, hogy valami rosszat tettem volna. Úgy gondolom ez a vírus létezik, nagy szerencsétlenség történik most a világban. (…) Nem nehéz betartani a törvényeket. Nem szegtem meg egyetlen egyházi szabályt sem, ezekben az időkben élünk, én csak feltaláltam magam.” – mondta a pópa.

A Román Ortodox Egyház szóvivője az üggyel kapcsolatban elmondta, jobb “eltúlozni” a védekezést, mint nem betartani azt.

A pópa azzal magyarázta tettét, hogy néhány hete egy másik temetést tartott, ahol legalább százan vettek részt, a hívőkre rá is kellett szólnia, hogy tartsák be a távolságtartás szabályait.

Fotó: Facebook/Neagu Simona

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.