Eckhart Tolle tanításai arra vonatkozóan, miszerint az igaz szerelem nem más, mint önmagunk felfedezése partnerünk személyében!

Eckhart Tolle napjaink egyik legismertebb spirituális tanítója, akinek tanításai milliók életét befolyásolták a Földön. Attól a pillanattól kezdve, hogy kezedbe veszed könyveinek valamelyikét, többé már nem az az ember leszel, aki addig voltál.

Nézzük akkor Eckhart Tolle 10 legfontosabb tanítását:

1. A múltnak nincs hatalma a jelen fölött

Eckhart Tolle legfontosabb tanítása, a Jelen hatalma. Ha a jelenünkre koncentrálunk, feledve a múlt esetleges sérelmeit, sikerülni fog megtalálni saját lelki békénket, mely segít bennünket abban, hogy derűsen és boldogan élhessük az életünket.

2. A boldogtalanságunk oka soha nem egy adott helyzetből fakad, hanem az adott helyzet körül forgó saját gondolatainkból!

Rámutat arra, hogy a tudásunk és a felfogásaink, melyeket elraktározunk elménkben, arra késztetnek, hogy különböző módon reagáljunk bizonyos helyzetekben.

3. A bőség alapja, hogy tudatában legyél annak a sok jónak, mely jelen van az életedben!

Ha a „Köszönöm!” a te egyetlen imád, az pontosan elégséges! Saját életünkért érzett hálánk utat nyit számunkra a bőség felé, mint ahogyan az elégedetlenség és a boldogtalanság a szűkölködés felé.

4. Az élet megad számodra minden tapasztalati lehetőséget, mely elősegíti a tudatod fejlődését!

Minden tapasztalat, melyet megszerzünk, hozzájárul ahhoz, hogy kibontakozhassunk, fejlődhessünk és szélesedjen a látókörünk. Az élet megtanít arra, hogy jobbak lehessünk.

5. Hagyj fel azzal, hogy vélemény alkoss másokról, és azzal se törődj, ha mások mondják el véleményüket rólad!

6. Néha tudj lemondani dolgokról, és hagyd, hogy maguktól történjenek az események.

Hidd el, ez sokszor nehezebb, mint az hogy erősnek és határozottnak tűnj! Ne kapaszkodj olyan érzésekbe, mint a gyűlölet, a neheztelés és a bosszú.Tulajdonképpen az első dolog amiről le kell mondanunk, az önmagunkkal való folytonos harc!

7. Élj a jelenben!

A „most” legyen az életed középpontja! Leghíresebb könyvében,” A Jelen hatalma”-ban Tolle rámutat arra, hogy a múlt és a jövő, tulajdonképpen saját elménk szüleményei, a jelen életünk egyetlen valósága. Szeretni pedig annyit jelent, mint felismerni önmagadat a társadban.

8. Az élet nem olyan komoly, mint ahogyan az elménk azt el akarja hitetni velünk!

Fejlődésünk során az elménk lehet a barátunk, de ugyanakkor az ellenségünk is.

9. Az élet olyan akár egy táncművész, mi magunk pedig a dal vagyunk!

Ha elindulsz egy spirituális úton,úgy tekintesz a világra, mint egy kerek egészre, melynek egy kis darabja te magad vagy.

10. Mindaz ami reakciót vált ki belőlünk, jelen van önmagunkban is!

Hiszen az emberek úgy működnek, akár egy tükör. Bármi negatívat vélünk felfedezni embertársainkban, az biztosan megtalálható bennünk is, és ugyanígy a pozitív is.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.