KuriózumAz étel 40 százalékát a szemétbe dobják az amerikaiak

Az étel 40 százalékát a szemétbe dobják az amerikaiak

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A Nemzeti Erőforrás-védelmi Tanács (National Resources Defense Council) legújabb jelentése szerint az Egyesült Államokban megvásárolt étel 40 százaléka a szemétben köt ki, ami azt jelenti, hogy az emberek évente mintegy 165 milliárd dollárt dobnak ki.

10-etel-nyarra

A pazarlás az Egyesült Államok metánkibocsátásának egynegyedéért felelős – olvasható az amerikai környezetvédelmi szervezet honlapján. A szervezet felhívja a figyelmet, ha az emberek 15 százalékkal csökkentenék a kidobott élelmiszerek mennyiségét, évente 25 milliónál is több amerikai lakhatna jól. A statisztikák szerint minden hatodik amerikai állampolgárnak nem jut elegendő mennyiségű élelmiszer az asztalára.

Az átlagos amerikai fogyasztó tízszer több ételt pazarol el, mint egy délkelet ázsiai, és másfélszer többet, mint a múlt század hetvenes éveiben. A környezetvédők szerint a folyamat visszafordításához az ellátási láncban és a fogyasztói magatartásban is változtatni kell, és növelni kell a vásárlói tudatosságot is.

Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Világszervezetének (FAO) tavalyi adatai szerint az Egyesült Államokban, Kandadában, Új-Zélandon és Ausztráliában a gabonából készült termékek 38, a tengeri étkek 50, a megvásárolt zöldségeknek és gyümölcsöknek pedig 42 százaléka végzi a kukában.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

50 felett sem késő változtatni

Kapcsolódó cikkek