Ha voltál már abban a helyzetben, hogy azt hitted, minden jól alakul a kapcsolatodban, de a párod egyik napról a másikra kiiktatott az életéből, minden különösebb magyarázat vagy igazi, nyílt szakítás nélkül – nem vagy ezzel egyedül. Ez a jelenség egyre gyakoribb, és a nők megőrülnek tőle.

Ami pedig ezután történik, az általában a következő: a hirtelen mellőzött nő elkezdi üzenetekkel bombázni a férfit és telefonon hívogatja, mert valamilyen magyarázatra, lezárásra vágyik. Az is lehet, hogy elmegy a férfi lakására, munkahelyére, vagy valahová máshová, ahová az illető gyakran jár. Amikor pedig a férfi még mindig nem válaszol az üzeneteire, a nő a kapcsolat megszállottja lesz, újra átgondolja mindazt, ami történt, és megpróbálja értelmezni azt. Az is lehetséges, hogy még sokáig vár arra, hogy a férfi egy szép napon mégis visszajön, és bocsánatot kér. Azon tűnődik, vajon hol rontotta el, miben hibázhatott. Közben pedig abban reménykedik, hogy a férfi is ugyanennyit gondol rá.

De ez az igazság a férfiakkal kapcsolatban: ha valóban érdekled őket, azt tudni fogod. Ha pedig nem mutatnak érdeklődést irántad, akkor itt az ideje továbblépni. Ha valakit nem érdekelsz, csak időpazarlás megpróbálni változtatni ezen.

Ráadásul, ha azt akarod, hogy valóban legyen még esélyed nála (amire mondjuk semmi okod nincs azután, hogy kizárt az életéből), a kétségbeesett üzenetekkel és telefonhívásokkal nem érsz el semmit, csak még messzebb taszítod őt magadtól. Ha azonban megmutatod, milyen erős nő is vagy valójában, azzal elcsavarhatod néhány férfi fejét.

Egy erős nő, egy alfa nő, kicsit másképp cselekszik, amikor rájön, hogy egy férfi nincs teljesen odáig érte.

Egy erős nő eléggé tiszteli önmagát ahhoz, hogy méltósággal továbblépjen

Nem áldozza fel a méltóságát és az önbecsülését azzal, hogy kismillió üzenetet küld és hangüzenetet hagy a férfinak. Ha egyszer mellőzték, akkor ő is ugyanazzal a viselkedéssel válaszol.

Egy erős nő is meggyászol egy tönkrement kapcsolatot, de ezt tervszerűen teszi. Vagyis nem fekszik hetekig zokogva az ágyban szappanoperákat bámulva, hanem engedélyez magának körülbelül három napot, ami alatt meggyászolja a kapcsolatot, úgy, ahogy azt jónak látja. Ezután pedig folytatja az életét.

Egy erős, alfa nő tudja, hogy ennél jobbat is találhat. Végül is, ha valaki ilyen gusztustalan módon vetett véget a kapcsolatuknak, az elve nem volt elég érett érzelmileg egy egészséges kapcsolathoz. Ezt a nő is felismeri, sőt, akár még hálás is lehet azért, ha ilyen helyzet áll elő, mert így gyorsabban továbbléphet, hogy találjon valakit, aki valóban megérdemli az időt és az energiát.

Ha valaki rosszul bánik veled, az felnyitja a szemedet, és megmutatja, milyen is ez az ember legbelül, sokat elárul az illető érzelmi intelligenciájáról. Egy erős nő akár még hálás is lehet azért, ha valaki már a kapcsolat kezdetén megmutatja az igazi arcát.

Egy erős nő nem éri be kevesebbel, mint ami jár neki

Egy erős nő azon túl, hogy kegyesen és méltósággal viseli a szakítást, azt is tudja, mikor kell kilépni egy kapcsolatból, és ezt mentegetőzés nélkül meg is teszi. Nem fél kilépni egy kapcsolatból, ha úgy érzi, hogy alulértékelik.

Rendszeresen újraértékeli a kapcsolatait, hogy biztos legyen benne, tisztelik és értékelik.

Elegánsan zárja le a kapcsolatot, ha és amikor arra szükség van. Nem bocsátkozik hosszadalmas magyarázatokba vagy bocsánatkérésekbe. Egyszerűen csak elmagyarázza, hogy nem lát hosszú távú lehetőségeket a kapcsolatban, és nem akarja tovább vesztegetni egyikük idejét sem.

Megköszöni az együtt töltött időt, és minden jót kíván a másik félnek a továbbiakban. Ennyi az egész. Nincsenek könnyek, bocsánatkérések, hamis történetek, magyarázatok. Végül is, ha a dolgok nem működtek, akkor már nem érdemes boncolgatni, hogy miért. Nincs értelme elmélyülni egy olyan kapcsolatban, aminek már tulajdonképpen vége van.

Tudja, hogy ha egy férfival nem sikerülnek a dolgok, vannak mások is. Éppen elég férfi van a világon, és az, aki a számára Tökéletes, valahol ott van a nagyvilágban. Ő pedig hajlandó inkább egyedül maradni addig, amíg meg nem találja a megfelelő férfit.

Egy erős nő nem üldözi a szerelmet

Egy erős nő pontosan tudja, hogy annak soha nem lehet jó vége, ha a nem megfelelő férfival próbál meg küzdeni a szerelemért. Túl nagy az önbecsülése és a méltósága ahhoz, hogy egy olyan kapcsolatért küzdjön, ami nem a legjobb.

Bármennyire romantikusnak is tűnhet az a gondolat, hogy addig üldözünk valakit a szerelmünkkel, amíg meg nem hódítjuk, és őrült dolgokat művelünk a szerelem nevében, egy erős nő tisztában van az értékeivel, és nem hajlandó olyasvalaki után szaladni, aki nem értékeli őt – a férfiak pedig tisztelik ezért.

Lehet, hogy úgy érzed, az a helyes, ha ragaszkodsz egy kapcsolathoz, és a „szerelem nevében” megküzdesz az exedért, de ha hallgatsz a benned rejlő alfa nőre, a benned rejlő erőre, akkor méltósággal továbblépsz, és ezzel megerősíted az önbizalmadat és enyhíted a szívfájdalmadat.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.