KuriózumAz erdélyi város, ami még az amerikaiakat is lenyűgözi: "Olyan ez a...

Az erdélyi város, ami még az amerikaiakat is lenyűgözi: „Olyan ez a város, akár a mesékben!”

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Egy amerikai nőt rendkívül lenyűgözött Segesvár városa, olyannyira, hogy egy bejegyzést is írt saját blogjában.

„Olyan országból származom, ahol ilyen helyek egyszerűen nem léteznek. Régi templomok, falakkal körülvett történelmi városközpont, több ezer éves történelem – ilyet nem találhatunk az Egyesült Államokban” – írja Amanda.

A fiatal nő néhány évvel ezelőtt járt Erdélyben, és egyszerűen lenyűgözte a hely szépsége.

„Ez az erődváros, mintha a mesékből tárulkozna elénk. Macskaköves utcákkal, színes épületekkel, és történelmi sétálóközponttal rendelkezik… így egyszerűen nem tehetsz róla, ha beleszeret Segesvárba!” – írja Amanda a blogján. Valójában még egy cikket is írt: „5 dolog, amiért szeretni lehet Segesvárt” – címmel.

A fiatal lány imádta Segesvár szűk és színes utcáit, a kilátást, amit a vár nyújt, a város  történelmi múltját és a kézműves csecsebecséket.

A hölgy szerint Erdély nagyon szép és barátságos árakkal is rendelkezik. Ezenkívül az Ohio-i amerikai államból származó Amanda rámutat, hogy sok olyan emberrel találkozott, akik beszéltek angolul, de arra is, hogy itt nincs olyan nagy tömeg, mint más országokban.

Segesvár Erdély szívében, Maros megyében, a Nagy-Küküllő partján található, Nagyszebentől 95 kilométerre. Ez egyike azon kevés középkori erődvárosoknak, amelyekben még mindig élnek emberek, és a város történelmi központja szerepel az UNESCO világörökségi listáján is.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek