HolotropikumAz energiaital fogakat is ad?

Az energiaital fogakat is ad?

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Egy új amerikai tanulmány arra a következtetésre jutott, hogy az energiaitalok fogyasztása visszafordíthatatlan károsodást okoz a fogainknak. Poonam Jain, az Illinois-i Fogorvosi egyetem kutatója az állítja, hogy az ezen italokban fellelhető savak nagyobb mennyisége felgyorsítja a fogak természetes kopását.

Fotó: Wikipedia
Fotó: Wikipedia

“A legtöbb betegünk lesokkol, amikor a tényekkel szembesítjük, miszerint az energiaitalok sav-fürdőként hatnak a fogakra”, magyarázta Jain.

Jain kutatásának alapját fogzománc vizsgálatok képezték, és bebizonyosodott, hogy már 15 perc érintkezés után is észrevehető a károsodás. Mindezt kísérleti körülmények között végezve 5 nap után emberi szemmel látható elváltozás is látható lett, ami igencsak ijesztő.

Jain ezen eredmények alapján azt állítja, hogy napi 1 doboz energiaital fogyasztása is káros a fogak egészségére nézve. Ennél csak az rosszabb, ha azonnal fogat is mosunk. Jain azt ajánlja, hogy a fogyasztást követően 30 percig ne mossunk fogat, hogy a szájüreg pH értéke tudjon stabilizálódni.

Olvastad már? Az energiaitalok valódi hatásai

Ilyen káros mellékhatások mellett kész csoda, hogy az energiaitalok még szabad eladásban vannak a szupermarketek polcain, és sok olyan termékkel vegyülnek, amik nagyban roncsolják az emberek fogait.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek