KuriózumAz empaták ezen a 7 módon teszik jobb hellyé a világot

Az empaták ezen a 7 módon teszik jobb hellyé a világot

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Az empata olyan egyedülálló és rendkívül érzékeny személyiség, aki másképp látja a világot, mint a legtöbb ember. Az érzékszervi információkat mélyebben és intenzívebben dolgozza fel, olyan ember, aki hihetetlenül érzékeny az őt körülvevő energiákra.

Képes átérezni mások fizikai állapotát vagy belső érzéseit, ami rendkívül együttérzővé és megértővé teszi. Az érzékenység hatására gyakran erős és őszinte késztetést érez arra, hogy segítsen másokon, általában ez az érzés vezéreli, és sokszor a saját jólétét is feláldozza mások érdekében.

Most bemutatjuk azt a 7 jellemző tulajdonságát, amelyek segítségével az empaták jobb hellyé teszik a világot.

1. Mindenki mástól eltérően érzékelik az energiákat

Minden lénynek megvan a saját energetikai rezgése. Ilyen rezgésekkel a világ minden élőlénye rendelkezik. Sőt, néhány élettelen tárgy is képes energiát felvenni.

Az empata különösen érzékeny ezekre a rezgésekre. Amikor olyan helyen tartózkodik, ahol sok energia gyűlt össze, például egy zsúfolt bevásárlóközpontban, túlterheltnek érezheti magát. Ez az energetikai túlterheltség meglehetősen kimerítő lehet.

2. Arra használják az energiát, hogy gyógyítsanak

Sok empata számára ez az energia által történő gyógyítás igazi életcél lehet. Ezt a fontos gyakorlatot azonban elsősorban a saját egyensúlyuk fenntartása érdekében kell elsajátítaniuk.

Oda kell figyelniük a csakráikra, hogy kiegyensúlyozottak legyenek, mivel rendkívül érzékeny személyiségek. Ez a gyakorlat segíthet nekik a negatív energiák felszabadításában, és a magasabb rezgések megtartásában.

3. Energiavédelmi technikákat alkalmaznak

Az empata képes magába szívni az energiákat a környezetéből, ahol pozitív és negatív energiák egyaránt jelen vannak. Könnyen elveszítheti a belső egyensúlyát, ha sok olyan energiát szív magába, ami nem a sajátja és fölösleges is, például: fájdalmat, betegségeket, különböző negatív érzéseket.

Az energiavédelmi technikák segítenek neki megvédeni a saját energiamezejét, így nem nyeli el mindazt az energiát, ami nem tartozik hozzá, és nem veszíti el a belső egyensúlyt.

4. Hiteles, eredeti személyiségek

Az eredetiség, hitelesség igazságot és őszinteséget jelent, és az empaták gyakran nem képesek olyan emberek társaságában megmaradni, akik nem becsületesek, valamint a tisztességtelen helyzeteket sem viselik jól.

A hitelesség valójában azt jelenti, hogy felismerik az érzéseiket, és azok szerint is élnek.

5. Egészséges határokat szabnak maguknak

Az egészséges határok felállítása döntő fontosságú az empaták jólétében. Nem az a dolguk, hogy „megjavítsanak” másokat, vagy ráerőszakolják a segítségüket azokra, akik nem kérnek belőle.

Ezek a korlátok tehát egyben azt is jelzik, hogy elfogadják a másik embert olyannak, amilyen, és ennek megfelelően cselekszenek – vagyis tiszteletben tartják mások szabad akaratát.

6. Képesek tisztán látni, és belátással cselekedni

Az empaták képesek olyan döntéseket hozni, amik a nagyobb jó érdekét szolgálják. De nem lennének képesek kiállni mások mellett, ha előbb nem állnának ki önmagukért.

Ugyanakkor nemcsak arra kell különösen figyelniük, mivel és hogyan töltik az idejüket, hanem arra is, hogy kivel.

7. Erősen intuitívak, és hallgatnak a megérzéseikre

Azok az emberek, akik érzékenyebbek a rezgésekre, megérzik a különböző helyzetek vagy emberek energiáit. Bízniuk kell a megérzéseikben, és oda kell figyelniük arra, amit az érzékszerveik próbálnak jelezni. Ha például feszültséget éreznek a napfonat csakrában, nem árt óvatosnak lenniük, mert a rezgési energiájuk legyengülhetett.

Ha vonzódnak egy másik személyhez, azt harmonikus, kellemesen rezonáló energia jelezheti. Ugyanakkor intuitív ötleteik, gondolataik, álmaik és időnként vízióik is lehetnek. Tehát meg kell tanulniuk hinni a megérzéseiknek és követni azokat.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek