Az olaszországi Elba szigete egyike a leggyönyörűbb kirándulóhelyeknek Európában.

Toszkána sziklás partvidéke, a legcsodásabb tengerpart, az egyedi városépítészet és az ízletes ételek mágneskét vonzzák magukhoz a turistákat. A helyi hatóságok azonban most újabb kezdeményezést indítottak a vendégeik örömére: visszafizetik a nyaralásod értékét, ha az eső tönkreteszi az üdülésed!

Bárki, aki Elba szigetén foglalja le a vakációját, kártérítést kaphat, amennyiben két óránál többet esik az eső naponta, délelőtt 10 és este 8 óra között. Erről szól ugyanis az Elba No Rain (Elba eső nélkül) program, melyet a vendéglátók zöme elfogadott, de bizonyos hotelek hevesen tiltakoztak ellene.

Elérhető egy lista azon szállodákról, akik bekapcsolódtak a kezdeményezésbe, a www.visitelba.info honlapon, olasz nyelven. Bár az idei kampány május 31-én véget ért, érdemes lesz továbbra is szemfülesnek lenni, ugyanis a program szeptember 15. és október 30 között ismét folytatódik.

Éghajlata miatt, Elba szigetének időjárása nagyon kiszámíthatatlan, ezért a legtöbben kétszer is meggondolják, hogy áldozzanak-e pénzt egy olyan nyaralásra, melyet nagy eséllyel a hotelszobában tölthetnek majd. Ezzel a kezdeményezéssel azonban megeshet, hogy egyes szerencsések teljesen ingyen üdülhetnek, míg mások nem.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.