KoktélAz édesanya korábban adott életet a kisfiának, hogy rákban haldokló férje még...

Az édesanya korábban adott életet a kisfiának, hogy rákban haldokló férje még találkozhasson vele

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Amikor a 28 éves connecticuti Haley Parke 2021. december 2-án életet adott második fiának, még csak a terhesség 37. hetében volt, de úgy döntött, korábban világra hozza a babát, hogy férje, John Brinton Parke, vagy, ahogy a családja ismerte, Jb, még találkozhasson vele. A férfi ekkor már közel egy éve küzdött a veserákkal, és haldoklott.

A 33 éves Jb Parke 2021. december 2-án hunyt el, de előtte még megismerhette újszülött kisfiát, aki az ő tiszteletére a John Beeson Parke nevet kapta, és a beceneve szintén Jb lett.

„Az ápolónőnk volt az, aki felvitte hozzá a kisbabát, és később elmondta nekünk, hogy minden életjele javult, amikor a mellkasára fektette” – mesélte Haley Parke a Good Morning America műsorának. „Attól kezdve, hogy a babát a férjem mellkasára helyezték, körülbelül 35-40 percet töltöttünk együtt”Haley ugyanis közvetlenül a szülés után szintén azonnal visszatért férje betegágyához.

Haley 2016-ban ismerte meg a férjét a munkája révén. 3 éve voltak házasok, és már volt egy kisfiuk, Brinton, aki 18 hónapos volt édesapja halálakor. Jb-nél, aki korábban baseballjátékos volt, és később egy légiközlekedési vállalatnál dolgozott, 2021 januárjában diagnosztizáltak rákot, amikor idősebb fia, Brinton 6 hónapos volt.

A betegség egy igen ritka formájával küzdött, és még abban a hónapban műtéten esett át, hogy eltávolítsák a bal veséjét, amelyben egy softball méretű daganat volt. Körülbelül négy hónappal később, miközben Jb kemoterápiás és egyéb, kísérleti kezeléseket kapott, a házaspár úgy döntött, szeretne egy második gyereket.

Az édesanya korábban adott életet a kisfiának, hogy rákban haldokló férje még találkozhasson vele
Haley Parke másodszülött kisbabája

„Mivel a diagnózis az volt, hogy a rák terminális, úgy döntöttünk, hogy 10 hónappal az első fiunk születése után újabb babát vállalunk. Biztosra akartunk menni, hogy a fiunknak legyen egy testvére, és a férjemnek – reményeink szerint – több ideje lehessen a második fiunkkal” – mondta Haley.

Haley Parke áprilisban esett teherbe egy lefagyasztott embrió felhasználásával, miután első fiuk is IVF-kezeléssel fogant. Jb akkoriban még folyamatosan kapta a kezeléseket, de semmi sem használt. „Nagyjából minden vizsgálat folyamatos növekedést és folyamatos terjedést mutatott az egész testében, semmi sem hatott igazán a rákra” – magyarázta a nő, hozzátéve, hogy férjével ennek ellenére megpróbáltak pozitívak maradni.

Kate Parke, Jb húga végig a család mellett volt, és látta, milyen keményen küzd a bátyja és a sógornője. „Jb mindig a családját helyezte előtérbe. Még akkor is, amikor fizikailag nem tudott megtenni dolgokat, gondoskodott róla, hogy tudják, mennyire értékeli őket, és, hogy ők az első számú prioritás a számára” – mondta.

2021. december 1-jén a házaspárnak nehéz döntést kellett meghoznia, amikor az orvosok közölték velük, hogy a várt 6 hónap helyett, Jb-nek már csak napjai vannak hátra. Haley ekkor megkérdezte, lehetséges lenne-e beindítani a szülést, mire az egyik orvos azt válaszolta, hogy ő is pontosan ugyanerre gondolt. Kevesebb, mint 24 órával később a nő életet adott kisfiának, és búcsút vett a férjétől.

Az édesanya korábban adott életet a kisfiának, hogy rákban haldokló férje még találkozhasson vele
Haley Parke férjével, John Brinton Parke-vel és elsőszülött fiúkkal

Mielőtt beindították a szülést, Haley elmondta a férjének, hogy szeretné az ő nevét adni a babának. „Erre ő egy kicsit nyögdécselt és bólintott a fejével, mintegy megnyugtatásként, hogy egyetért és támogatja a névválasztást” – mesélte a nő.

Haley tisztában volt vele, hogy nagy kockázatot vállal, hiszen a kis Jb 3 héttel korábban született meg a vártnál, és a kórház személyzete felkészítette az édesanyát arra, hogy az újszülöttnek azonnal ellátására lehet szüksége, de végül minden nagyszerűen alakult, és rögtön a születése után bemutathatták a babát az édesapjának.

„Elég nagy volt a kockázat, és nagyon kellett bíznom Istenben, hogy átsegít minket ezen, és gondoskodik arról, hogy a babám egészséges legyen, és időben eljusson az apukájához” – magyarázta az édesanya.

„Haley eredetileg otthon akart szülni egy bábákból álló csapattal, és az, hogy ettől a tervtől eltérően az orvosi beavatkozás mellett döntött, és néhány órával később császármetszésen esett át, mutatja, milyen csodálatos nő” – mondta Emma McGlynn, a kórház egyik ápolónője.

Haley azt is elmondta, hogy a kis Jb pontosan olyan nyugodt természet, mint az apukája, és bár a gyász nagyon nehézzé tette ezt az időszakot az édesanya számára, igyekszik minden egyes percet kihasználni a kisfiával.

„Még nem érzem igazán valóságosnak az egészet. A gyász jön és megy, de együtt jár a legnagyobb örömmel is, amit az újszülött fiam és nyilvánvalóan az idősebb fiam is okoz” – nyilatkozta mindössze néhány héttel férje halála után.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek