KoktélAz 5 éves rákbeteg kislány "hozzáment" legjobb barátjához egy gyönyörű "esküvőn", hogy...

Az 5 éves rákbeteg kislány “hozzáment” legjobb barátjához egy gyönyörű “esküvőn”, hogy teljesítse utolsó kívánságát

Nyereményjáték: Kattints ide és vidd el a főnyereményt a Filantropikum és a RIAVITA közös játékán!

Miután egy 5 éves kislánynál rákot diagnosztizáltak, összeállított egy listát, és az első kívánsága az volt, hogy feleségül menjen a 6 éves barátjához. A szülei valóra váltották a lány utolsó kívánságát.

Végignézni, ahogy a gyermekeink szenvednek, az egyik legrosszabb dolog, amit az ember átélhet, és szívszorító lehet látni, hogy olyan fájdalmas betegségeken mennek keresztül, mint a rák.

Ilyen helyzetekben a szülők mindent megtesznek azért, hogy beteg gyermekeiket boldoggá tegyék. Bármilyen mértékig képesek elmenni, még akkor is, ha ez azt jelenti, hogy az 5 éves lányukat “összeházasítják” a legjobb barátjával.

Fotó: Eileidhs Journey’s Legacy/Facebook

2014-ben egy házaspár életük legmegdöbbentőbb hírét kapták. Az orvosok kétéves kislányuknál, Eileidh Patersonnál 4. stádiumú neuroblasztómát diagnosztizáltak, ami a rák egyik fajtája.

Számos kemoterápiás kezelés és műtét után az orvosok kijelentették, hogy az orvosi kezelés csak meghosszabbítja Eileidh életét, ahelyett, hogy meggyógyítaná a betegséget. 2017-ben közölték a szüleivel, hogy az 5 éves kislánynak már nincs sok ideje hátra.

Eileidh édesanyja, Gail Paterson nehéz szívvel fogadta a szomorú hírt, és bakancslistát készített kislányával. A listán szerepelt, hogy meglátogatják Disneylandet, állatkertbe mennek, és egy élénk rózsaszínű hálószobában laknak. A listán szereplő első kívánság azonban mindennél fontosabb volt.

Fotó: Eileidhs Journey’s Legacy/Facebook

Első kívánságként Eileidh bakancslistáján az állt, hogy szeretne feleségül menni legjobb barátjához, a 6 éves Harrison Grierhez. Gail elárulta, hogy Harrison azt mondta neki, hogy feleségül veszi, és most a kívánságuk valóra válik.

“Még az édesanyja egyik gyűrűjét is “kölcsönkérte”, hogy odaadja neki” – idézte fel a kislány édesanyja.

2017. június 18-án teljesült Eileidh kívánsága. A szülei egy hercegnős témájú “esküvői” szertartást szerveztek neki, ahol egy imádnivaló ruhát viselt, amihez egy csillogó koronát párosítottak. Eileidh barátai és családtagjai részt vettek az esküvőn, és mosolyogva látták őt végigsétálni az oltár előtt.

Fotó: Eileidhs Journey’s Legacy/Facebook

Eileidh és Harrison az oltár előtt álltak, és meghallgatták a Gail által írt mesét. A történet szerint Eileidh egy hercegnő volt, aki nem adta fel annak ellenére, hogy a rákja, a “fenevad” megpróbálta elpusztítani.

“Elvette a haját, de a mosolyát nem tudta elvenni” – mesélte Gail.

A meséből kiderült, hogy Harrison “feleségül akarta venni” Eileidh-t, így a jövő ismerete nélkül kötötték össze az életüket. A történet arra tanította az embereket, hogy élvezzék az életüket, mert senki sem tudja, mi történik másnap.

Amikor eljött a gyűrűcsere ideje, Harrison és Eileidh Szent Kristóf nyakláncot adtak egymásnak. “Legjobb barátoknak” nyilvánították őket, miközben barátaik és családtagjaik mosolyogva néztek rájuk.

Fotó: Eileidhs Journey’s Legacy/Facebook

Miután végignézte, ahogy a lánya számtalan fájdalmas kemoterápián, műtéten és vérvizsgálaton megy keresztül, Gail örült, hogy láthatja őt táncolni és jól érezni magát. Eileidh végre élt az életét, ahelyett, hogy ki és be járt volna a kórházakba.

“Minden bizonnyal megérdemli. Eileidh a legbátrabb kislány a világon, és egyértelműen egy szuperhős”.

Eileidh 2017. július 1-jén távozott az élők sorából, barátai és családja szerető körében.

“Nagyon nehéz szívvel, megszakadt szívvel közlöm mindannyiótokkal, hogy Eileidh július 1-jén, szombaton 11:45-kor elnyerte angyalszárnyait” – írta az anyuka közösségi oldalán.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek