KoktélAvishai Cohen koncert a Művészetek Palotájában

Avishai Cohen koncert a Művészetek Palotájában

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

2011 márciusában Avishai Cohen behajózott a Müpába a hét tengeren, és akkora hullámokat vetett kikötésének híre, hogy már hetekkel a koncert előtt egyetlen darab eladható jegy sem maradt.

A bejutásban reménykedők, de végül kint rekedtek száma legalább annyi volt, mint akik bent ültek a trió zenéjét élvezve; előbbieknek annyi vigasz jutott, hogy az előterekben elhelyezett plazmatévéken tudták figyelemmel és hangos tetszésnyilvánításokkal követni a benti eseményeket, valamint a Müpa honlapján láthatták a koncertet, élő közvetítésben.

A Művészetek Palotája – mondhatni közkívánatra – ismét elhozza rajongói számára Avishai Cohent, Shai Maestrót és Amir Breslert, akik ez alkalommal a jóval tágasabb Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem színpadán adják elő Seven Seas című műsorukat. Annak sem lehet majd ismert a koncertanyag, akik annak idején helyet tudtak foglalni a trió koncertjén, hiszen a jazz sosem ismétli önmagát, ráadásul Cohen olyan sajátos előadóművész, aki színpadi jelenlétével sok meglepetéssel tud szolgálni.

Mint egykor ha valaki Art Blakey vagy Miles Davis zenekarában vált ismertté, manapság az lehet nem utolsó ajánlólevél, ha valaki Chick Corea valamelyik zenekarának a tagja. Cohen az Origin elnevezésű csapatban szerzett hírnevet magának, és aztán hamar saját jogán is sztárstátuszba került. Az izraeli származású bőgős felettébb energikus előadó, virtuóz hangszeres, és – manapság már nem annyira forradalminak számító módon – olykor énekel is a húrok pengetése közben, héberül, angolul, ladino nyelven és spanyolul. Sodró ritmikájú zenéje nemcsak a jazz, de a zsidó, arab és spanyol népzenék, illetve a pop-rock tengeréből is merít.

Avishai Cohen
2012. április 27. 19:30 – 22:00
Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

Közreműködik: Avishai Cohen – bőgő, ének, Omri Mor – zongora, Amir Bresler – ütőhangszerek, ének

Erre a koncertre jegyét a Művészetek Palotája saját jegypénztáraiban üdülési csekk, Accor Ticket Culture utalvány, Sodexho Pass Kultúra- és Ajándékutalvány, valamint Művészetek Palotája ajándékutalvány beváltásával is megvásárolhatja.

Jegyárak: 2000, 3500, 4700, 5900 Ft

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek