Az aszpirin nem csak egy egyszerű gyógyszer, 8 különböző problémára is gyógyírt jelent!

Az évtizedek alatt az egyik legnépszerűbb, elsősorban fájdalomcsillapító gyógyszerévé nőtte ki magát, hiszen ha valaki fejfájással küzdött, elég volt bevennie egy aszpirin, és máris enyhültek a panaszai. Azonban emellett még számtalan módon kihasználhatjuk az aszpirin jótékony hatását. Íme, hogyan!

1. Gyógyír a pattanásokra

Egy szem aszpirint zúzz porrá, majd adj hozzá pár csepp vizet. Az így kapott pasztát kend rá a pattanásaidra, majd hagyd ott pár percig. Ezután szappanos vízzel mosd le, így hamarosan csökkenni kezd a gyulladás, és a pattanás is elmúlik.

2. Bőrfiatalító hatása van

Az aszpirinben található szalicilsav képes semlegesíteni az elhalt bőrsejteket, és szabályozza a faggyúmirigyek váladéktermelődését, ezzel javítva a bőrréteg egészségén. 5 darab aszpirint zúzz porrá, adj hozzá kevés vizet, és egy kiskanál mézet. Ezzel kend be az arcodat, hagyd magadon 10 percig, majd utána mosd le magadról a szépítőszert langyos vízzel.

3. Megfékezi a korpásodást

Zúzz porrá két szem aszpirint, ezt keverd bele a samponodba, pár hajmosás után kevesebb lesz a korpa, vagy akár meg is szűnhet a probléma.

4. Eltünteti az izzadságfoltokat

Ha a fehér pólóid megsárgultak a verejték miatt, akkor zúzz porrá pár aszpirint, és adj hozzá fél bögre vizet, majd ezt a keveréket töltsd rá a foltos részre, hagyd legalább 2 órán át ázni, majd utána tedd a pólót a mosógépbe, és mosd ki.

5. Egészségesebbé válik a haj

Az aszpirinnek köszönhetően fényesebb, dúsabb, egészségesebb lehet a hajad. 6-8 szem aszpirint kell porrá zúznod, majd egy pohár langyos vízbe feloldanod, majd kend fel az oldatot a hajadra, hagyd magadon 10 percig, végül langyos vízzel öblítsd le.

6. Feloldja a zsíros szennyeződéseket az edények faláról

Mindössze annyi a dolgod, hogy pár szem aszpirint összezúzol, hozzáadsz némi vizet, majd utána nekilátsz a piszkos, zsíros edények elmosásának.

7. Megnöveli a vágott virágok élettartamát

Ha szeretnéd, hogy a vágott virágok több ideig pompázzanak a vázában, akkor dobj a vízbe egy szem aszpirint.

8. Enyhíti a rovarcsípések okozta kellemetlen tüneteket

Ha kiránduláskor megcsíp a szúnyog, pók, egyéb rovar, és kéznél van az aszpirin, akkor zúzd porrá, és azzal kend be a csípés helyét. Ha minden jól megy, pár pillanat után már enyhülést tapasztalhatsz.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.
Top