LélektárÁprilis 8: teljes Napfogyatkozás és Újhold a Kos jegyében - az év...

Április 8: teljes Napfogyatkozás és Újhold a Kos jegyében – az év legerőteljesebb eseménye, ami sorsfordító változásokat hoz!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

2024. április 8-án magyar idő szerint este 20 óra 21 perckor rendkívüli, erőteljes asztrológiai eseményt élhetünk át, az év talán egyik legfontosabb kozmikus eseményét: teljes napfogyatkozást és Újholdat a Kosban. Az esemény példátlan módon megnyitja a manifesztáció kapuját, miközben megkönnyíti az utat az új lehetőségek, az új kezdetek és a lélek legmélyebb vágyainak beteljesülése felé.

Ez a csodálatos égi jelenség a Kos jegyének 19. fokán következik be, és egy Újholddal is társul. Ennek a kozmikus eseménynek a hatása nemcsak az azt közvetlenül követő időszakban lesz érezhető, hanem a következő 18 hónapban is.

Csillagászati szempontból ez lesz az évszázad 15. teljes napfogyatkozása, és Észak-Amerika nagy részén lesz megfigyelhető.

De a napfogyatkozások akkor sem múlnak el észrevétlenül, ha maga a jelenség számunkra láthatatlan marad. Megrázzák és felkavarják a vizeket, különösen azokat, amelyeket a változás elősegítése érdekében fel kell kavarni.

Igaz, hogy kihívásokkal járhatnak, hogy meglephetnek bennünket, és olyan irányba terelnek, amire úgy érezzük, nem állunk készen, letéríthetnek minket arról az útról, amit helyesnek vagy megfelelőnek gondolunk, de ugyanakkor az a céljuk, hogy az idő és a tér azon pillanatába vagy helyzetébe helyezzenek bennünket, ahol az Univerzum nagyobb perspektívájából nézve lennünk kell. Ugyanígy lehetséges az is, hogy lehetőségek és esélyek adódnak számunkra, és jól tesszük, ha kihasználjuk a Kos energiáját, mivel ez a csillagjegy pontosan tudja, hogy kell kihasználni az előtte megnyíló ajtókat, és megérti, mikor lehet egy lehetőség igazán kedvező.

A Kos energia az új fejezetekről és új élettörténetekről szól, az új kezdetekről, az elszántságról, az akaratról és a cselekvésről, és arról, hogy szabadulhatunk meg a múltból vagy előző életekből származó karmikus terheinktől, hogy spirituálisan fejlődjünk és beteljesítsük a sorsunkat.

Gyakran előfordul, hogy bizonyos tapasztalatok és félelmek, amelyeket életünk során szerzünk, megakadályoznak sorsunk beteljesítésében. Nem ritkán meggátolnak vagy lelassítanak bennünket abban, hogy teljes mértékben kibontakoztassuk a képességeinket és tehetségünket, de ez az időszak most a karmikus feloldásról szól.

Maga az életerő erőteljesen aktiválódik ebben az időszakban, és az Univerzum teljes mértékben támogat bennünket abban, hogy az új felé haladjunk, a változások és átalakulások felé, hogy eljussunk egyik pontból a másikba. Ezért sokan közülünk késztetést éreznek arra, hogy új pályára lépjenek, valami újat tanuljanak, új helyeket fedezzenek fel, megtegyenek valamit, amit már régóta meg akartak tenni, de eddig nem volt hozzá elég energiájuk vagy bátorságuk.

Még azok a csillagjegyek is, akiknek feloldandó karmájuk van, vagy lemondtak egy ötletről, projektről, erős, megújuló energiát éreznek, ami reményt ad nekik, hogy visszatérjenek a félbehagyott projektekhez, esetleg friss erővel kezdjék újra azokat, sok bátorsággal, elszántsággal és bizalommal, hogy ezúttal sikerülni fog, hiszen a siker meg van írva a csillagokban. Sokan közülünk ebben az időszakban erős vágyat érzünk arra, hogy legyőzzük minden félelmünket, kilépjünk a komfortzónánkból, az ezzel járó összes kockázattal együtt, mert az álmaink megérik a kockázatot.

Tehát ne habozzunk merészet és nagyot álmodni, és tegyünk a vágyainkért, még akkor is, ha ehhez meg kell változtatnunk a megszokott rutinunkat. Gyakran a befejezetlen projektek folytatása vagy újrakezdése arról is szól, hogy új szemléletmódot veszünk fel, megpróbáljuk másképp megközelíteni és megoldani a felmerülő problémákat. Még a nehezebb vagy kihívást jelentő helyzetek is, amelyek ebben az időszakban merülhetnek fel, és amelyeket a Merkúr retrográd Kosban való jelenléte okoz, sokkal könnyebben leküzdhetők, mint más Merkúr retrográd időszakokban.

A Kosban lévő napfogyatkozás egyben északi csomópont-fogyatkozás is, ami azt jelenti, hogy energiánkat a jövőre kell összpontosítanunk, abba az irányba kell mozdulnunk, a változás hullámán kell haladnunk egyenesen előre, meg kell szabadulnunk a múlt passzív és tétlen energiájától, és erősen le kell horgonyoznunk a jelenben, hogy megteremtsük a kívánt jövőt. A sors és a karma egyáltalán nem elhanyagolható kifejezések, amikor az északi csomópont beavatkozik az asztrológiai eseményekbe, ezért most aktívan kell dolgoznunk a saját sorsunkon, és meg kell találnunk az igazi utunkat.

Másrészt a napfogyatkozás idején más égitestek is a Kos jegyében lesznek (nemcsak a Nap és a Hold, hanem a Vénusz, valamint a Chiron és az Eris törpebolygók, de a Merkúr retrográd is), így ennek az állatövnek az energiája jelentősen felerősödik. Ez a bolygók és a proaktív és kreatív energiák fantasztikus agglomerációja, ami lehetetlenné teszi a stagnálást, a megrekedést, és most elérhetjük néhány személyes célunkat, vagy visszanyerhetjük a bátorságunkat.

A Chiron áll a legközelebb a Kosban lévő Újholdhoz, így sebeink, régi mintáink és traumáink újra aktiválódhatnak ebben az időszakban. Ugyanakkor a Chiron megtanít minket arra, hogy fogadjuk el ezeket, miközben helyet teremtünk a lelkünkben az új élettapasztalatoknak, az örömnek, annak, hogy ezt a régi fájdalmat az erő és a bölcsesség forrásává alakítsuk. A Chiron hatása megerősít bennünket, emlékeztet arra, hogy mi magunk irányítjuk a sorsunkat, és képesek vagyunk megváltoztatni az életünket olyan módon, amiről korábban talán álmodni sem mertünk.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek