KoktélÁpolók segítettek az idős párnak összeházasodni a kórházban, miután a férfinél gyógyíthatatlan...

Ápolók segítettek az idős párnak összeházasodni a kórházban, miután a férfinél gyógyíthatatlan rákot diagnosztizáltak

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Az angliai Derby melletti Mackworthben élő pár 40 év után mondta ki a boldogító igent. A kórház személyzete három nappal azután szervezte meg az esküvői szertartást, hogy a vőlegény megtudta, gyógyíthatatlan rákja van.

A 86 éves Keith Turner már négy évtizede ismerte a 83 éves Rita Trickettet, és bár az évek során megvoltak az egyéni küzdelmeik, az egymás iránti érzéseik mindvégig összekötötték őket.

A megismerkedés

1969-ben ismerték meg egymást, amikor mindketten a Vöröskeresztnél dolgoztak. Trickett ráadásul Turner feleségének is jó barátja volt. Miután a férfi felesége meghalt rákban, Trickett gondoskodni kezdett róla.

„A házasság gondolata azonban soha nem fordult meg a fejünkben. Én nem sokat adtam a formalitásokra, és mindketten meglehetősen független személyiségek vagyunk” – mondta Turner.

A férfi azt is elmondta, hogy Rita megnyugtató és gondoskodó jelenléte sokat segített neki, hogy megbirkózzon a felesége elvesztése okozta traumával. Idővel egyre közelebb kerültek egymáshoz, és azóta is együtt vannak.

Az eljegyzés

Bár Turnernek korábban eszébe sem jutott megkérni a nő kezét, a diagnózis után tudta, hogy el kell őt jegyeznie. Az idős férfinél mezoteliómát diagnosztizáltak, ami a rák egy különösen agresszív formája.

A férfi állapota nemsokára még rosszabbra fordult, és kórházba került. A nőt ugyanabban a kórházban kezelték, miután agyvérzést kapott.

A megható szertartás

Rita Trickett állapota azóta szerencsére jobbra fordult, és kiengedték őt a kórházból. Miután a pár úgy döntött, hogy összeházasodik, a kórház személyzete segített megszervezni az esküvőt, mindössze három nappal Turner diagnózisa után.

Az egyik nővér, Amanda Broad, aki egyben az esküvői tanú szerepét is ellátta, segített, hogy az utolsó pillanatokban megszervezett esküvő tökéletes legyen. A nagy napon még torta is volt, és a kórház dolgozói csokrot is szereztek a menyasszonynak.

Sőt, a vőlegénynek is készültek virággal, amit a mellére tűzhetett, ugyanakkor esküvői dekorációkról és ételről is gondoskodtak. Amanda Broad azt mondta, megtisztelve érezte magát, hogy részese lehetett ennek az emlékezetes alkalomnak.

A megható szertartáson jelen volt Trickett 35 éves unokája, Emma Burd is, aki nagyon hálás volt a kórház személyzetének, amiért ilyen tökéletesen megszerveztek mindent. „Amanda orvosilag és személyesen is igazi kincs. Örökké hálásak leszünk neki” – mondta Emma Burd, az ápolónő kedvességéről.

Trickett elárulta, hogy férje a szertartás után azt kérte, hagyjanak fel a kelezéssel, mert megelégelte és belefáradt. Az egyik ápolónő, Nicola Salt, képeket is készített a szertartásról, és az egész kórházi személyzet sok boldogságot kívánta párnak.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek