KuriózumAmit még nem tudtál a Youtube-ról

Amit még nem tudtál a Youtube-ról

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Nemrég “ülték” meg az online világ egyik legnagyobb születésnapját, ugyanis a Youtube május 7-én múlt éppen 7 éves. Ebből az alkalomból gyűjtöttünk össze pár olyan dolgot, amit egész biztosan nem tudtál eddig a leghíresebb videómegosztó oldalról!

Az igazi születésnapját május 21-én ünnepli, de nem ezen a dátum jött létre gyakorlatilag. Az eredeti “születést” 2005 februárjára datálják, és fontos szerepet játszott benne a PayPal, Chad Hurley, Steven Chen és Jawed Karim, akik egész pontosan február 14-én fektették le a sikeres video-platform alapjait.

A belső legendák szerint a Youtube első nekifutásra közösségi oldalnak indult, melyen az ismerősök szabadon oszthatják meg mindennapi videóikat barátjaikkal.

Az első feltöltött videó 2005. április 23-án jelent meg az oldalon, amelyet maga Karim töltött fel, és mára 4,282,497-szer tekintették meg. Ennyi idő után ez már igencsak kevésnek tűnik, hiszen példaként említve Lady Gaga pár hónappal ezelőtt feltöltött videóját már több mint 180 millióan tekintették meg.

A mai napi legnézettebbnek számító videók:

Személy szerint ezt imádtam!

Aranyos és bárki számára könnyen emészthető, mókás videó. Nem csoda, ha az egyik toppos anyag a Youtube-on.

Ebből a klipből is látszik, hogy a Youtube-nak nincs zenei bíráló bizottsága, de bármennyire is vagyok anti-Biber, a számok önmagukért beszélnek!

…néhány érdekes számadat magáról az oldalról
– 490 millió regisztrált (!) felhasználót tudhat magáénak a mai napig.
– 92 milliárd videót néznek meg szerte a világon havonta.
– 8 évre visszamenőleg számolva átlagosan 48 videót töltenek fel percenként.
– 3 milliárd videót tekintenek meg naponta.
– 400 hozzászólást fűznek a videókhoz átlagosan, percenként.

Azt hinnénk, hogy a Youtube mindenki számára elérhető, de mégis vannak olyan országok, kormányok, akik szándékosan tiltották le, vagy utasították el az elérhetőséget. Ezek a következők: Kína, Törökország, Irán, Pakisztán és Líbia (2012-es adat).

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek