HolotropikumAlvászavarral küzdesz?

Alvászavarral küzdesz?

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Nem tudni mikor történt, de manapság társadalmunk a gyógyszerek megszállottja lett. Ha valamilyen bajod van, van rá valamilyen tabletta.

alvaszavar

Ha alvászavarral küzdünk, nem teszünk egyebet, elmegyünk orvoshoz, hogy méregdrága gyógyszert írjon fel.

„Holdkórosokká” leszünk a gyógyszertől? Nem számít, mert legalább alszunk. Azonban nagyon is számít!

A súlyos mellékhatásokkal rendelkező altatókat csak végső megoldásként szabadna bevetni. Rengeteg olyan módszer van, ami segít az elalvásban, mellékhatások nélkül.

Több oka is lehet annak, ha nem jön álom a szemünkre, leggyakrabban a stressz áll az első helyen. Több tanulmány is kimutatta, hogy egy pár táplálék-kiegészítő segíthet ezen a problémán.

Először is lássuk a leggyakoribb alvásproblémákat:

1. Nehéz elaludni – a magnéziumnak kulcsfontosságú szerepe van az alvásban. Ezért a magnézium-hiány egyik vezető tünete lehet az insomnia. Arra is rájöttek időközben, hogy a depresszió kialakulásában és egyéb mentális betegségekben is szerepet játszik a magnézium.

Nagyon fontos a pótlása, ezért javasolt sötét levelű zöldségek, lencse, bab és akár szezámmag fogyasztása.

2. Nehéz átaludni az éjszakát – ebben az esetben a kálium a kulcs. Sok tanulmány foglalkozott ennek a szervezetben betöltött szerepével, és arra jutottak, hogy elengedhetetlen a megfelelő mennyiség az alváshoz. A káliumról mindenkinek a banán jut eszébe, azonban a napi szükséglet csak 10%-át tartalmazza. Ebből is megtalálható a gyógyszertárak polcain a tablettaforma is, azonban sokkal jobb hatást lehet elérni a táplálékkal bevitt káliummal. A bab, sült krumpli illetve az avokádó kiváló káliumforrás.

3. Kialvatlanság miatti fáradtság napközben – szoros összefüggést találtak a tudósok a D-vitamin hiány és a napközbeni fáradtság között. Azonban a D-vitamin esetében nem mondhatjuk el, hogy elegendő a táplálékkal bevitt mennyiség. Bizonyos halfélékben megtalálható, de annyi halat nem fogyasztunk, hogy elegendő jusson a szervezetünkbe.

A napsugarak hatására, a bőrben képződő mennyiség sem elegendő, ezért nem árt ha ebben az esetben tablettákhoz folyamodunk.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek