KuriózumÁllítólag már előkészítették Károly király temetését – Az uralkodó állapota súlyosabb lehet,...

Állítólag már előkészítették Károly király temetését – Az uralkodó állapota súlyosabb lehet, mint ahogy azt eddig állították

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Február elején a Buckingham-palota bejelentette, hogy Károly király rákban szenved, és már el is kezdte a szükséges kezelést. A közleményben nem pontosították, hogy az uralkodónak milyen rákja van, és mennyire előrehaladott, de a betegséget egy prosztataműtét során fedezték fel.

Sajnos úgy tűnik, az uralkodó egészségi állapota nem túl jó, és nemrég az a hír is elterjedt, miszerint a Buckingham-palota már elkezdte előkészíteni III. Károly király temetését.

Károly király az utóbbi időben lemondott néhány uralkodói feladatról, miután a Buckingham-palota bejelentette, hogy rákban szenved.ű

A nemzetközi média szerint pedig a Buckingham-palota már elkezdte tervezni a temetését, és ezt egy a palotához közel álló forrás is megerősítette.

Károly temetésének hivatalos neve a Menai-híd hadművelet (Operation Menai Bridge), a walesi Anglesey-ben található híres vas függőhíd után. A temetési szertartás hasonló lesz, mint II. Erzsébet királynőé. Mivel a jelek szerint III. Károly egészségi állapota rosszabb lehet a vártnál, a temetés részleteinek megtervezése prioritást élvezett.

Károly holttestét a Buckingham-palotából a Westminster Hallba vinnék, és valószínűleg a windsori kastélyban lévő királyi sírboltban helyezik majd örök nyugalomra.

Egyes feltételezések szerint a brit uralkodó hasnyálmirigyrákban szenvedhet, és már csak két éve lehet hátra.

„Károly király sokkal betegebb, mint azt a palota elárulja, és egyszerűen nem képes többé irányítani a családját, képviselni a korona érdekeit és ellátni a napi feladatait” – árulta el a palotához közel álló forrás, írja a Yahoo.

A király jelenleg orvosi megfigyelés alatt áll, és folytatja a kezelést. A húsvéti ünnepek alkalmából Károly megrendítő üzenettel készült, amit előre rögzített, de egészségi állapota miatt nem tudott részt venni a nagycsütörtöki misén, ahol Kamilla királyné képviselte a királyi családot.

„Nagyon elszomorít, hogy ma nem lehetek köztetek” – fogalmazta meg Károly a beszédében.

Az uralkodó végül megjelent a húsvétvasárnapi misén, az azt követő családi ebéden azonban nem vett részt.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek