Albert Einstein: “Ha a méhek valaha eltűnnek a Földről, az emberiségnek csak négy éve lenne hátra”

Köztudott tény, hogy saját egészségünk nagymértékben összefügg környezetünk egészségével, és a méhek azok, akik megbízható információkkal szolgálnak a körülöttünk lévő természet egészségi állapotára vonatkozóan. A méhek egyszerű jelenléte egy adott helyen arra enged következtetni, hogy az a hely nem szennyezett.

Albert Einstein Nobel-díjas fizikus azt mondta 1924-ben: “Ha a méhek valaha eltűnnek a Földről, az emberiségnek négy éve lenne hátra.”

A mai tudósok igazat adnak a fenti kijelentésnek, mivel ezek az alig 12 mm-es rovarok porozzák be a gyümölcsfák és a növények 80%-át, ezzel ők lévén az ökoszisztéma „rendezői”.

Az apiterápia fogalmán a méhek által előállított anyagok gyógyító célú felhasználását értjük, mely gyógyítási forma ősi eredetű. Dr. Stefan Stângaciu, a németországi és a romániai Apifitherapy Társaságok elnöke szerint, az apiterápiás módszerek között említjük a méz felhasználását különböző sebek gyógyítására, a propolisz használatát, mint természetes antibiotikumot, és a méhek szúrás során kibocsátott mérgét, mint egyfajta akupunktúrás kezelési forma.

A méz jótékony hatásai:

1. Szabályozza a koleszterinszintet

A klinikai vizsgálatok azt mutatják, hogy a méz kedvezően hat a zsír anyagcserére és a koleszterinszintre, csökkentve a vér “rossz” koleszterin szintjét és a vérnyomást egyaránt.

2. Megszünteti a migrénes fejfájást és az izomgörcsöt

Minden egyes kanálnyi méz elfogyasztásával, a szervezet még több magnéziumhoz jut, ami az izmok számára előnyös, ugyanakkor stimulálja a szerotonin termelését az agyban, ami csökkenti a migrénes fejfájás előfordulásának esélyét.

A propolisz jótékony hatásai:

  • Kitűnő hatással van a pikkelysömör és az égési sebek kezelésére.

A méhek által a csípés során kibocsátott méreg, nagyon jó gyógymódot jelent a reuma, valamint a csontok és az ízületek akut fájdalmának kezelésére.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.
Top