KoktélAkkor tudta meg a kismama, hogy ikrekkel várandós, miután az első baba...

Akkor tudta meg a kismama, hogy ikrekkel várandós, miután az első baba már a világra jött!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Az élet mindig gondoskodik arról, hogy meglepjen bennünket. De akkora meglepetést, mint amekkorában ennek az amerikai kismamának része volt, csak keveseknek tartogat. Lyndsey Altice ikreket hozott a világra, azonban csak akkor tudta meg, hogy két babával volt várandós, amikor az első gyerek már megszületett!

Az egygyermekes édesanya nagyon boldog volt, amikor megtudta, újra gyereket vár. Előre tudta, hogy otthoni szülést akar, vízben – ahogy az első gyermekét is a világra hozta. A dolgok azonban váratlan fordulatot vettek, már a terhesség ideje alatt. Lyndsey ugyanis nagyon megszenvedett a 9 hónapban.

Szörnyű reggeli rosszullétek kínozták, és egy teljes hónapon át súlyos migrénnel kelt és feküdt. Egyetlen egészségügyi szakember, még a csontkovács sem tudott enyhíteni a panaszain, de végigcsinálta. Tűrte a fájdalmat, mert tudta, hogy az újszülött gyermeke mindenért kárpótolni fogja. Mivel 100%-ban természetes szülést akart, nem is járt ultrahangra.

Fotó: facebook.com/WhoSundae

Egy otthoni szívverésmérő segítségével követte nyomon a babát. Amikor belépett a harmadik trimeszterbe, a szülésznője úgy gondolta, a magzat farfekvésben van, ezért Lyndsey felkereste a csontkovácsát, hogy segítsen neki és a babának pozíciót váltani, egyébként nem fog sikerülni az otthoni szülés.

Ezt követően úgy tűnt, a csecsemő elmozdult, és pár napra rá elfolyt a magzatvíz is.

A kismama szülésznője 16 óra aktív vajúdást engedélyezett. Ha a dolgok nem változnak, irány a kórház. És nem változtak: a fájások továbbra sem jöttek, a kockázatok miatt pedig le kellett fújni az otthoni szülést.

Fotó: facebook.com/WhoSundae

Lyndsey meglepetésére, a kórházban egy hatalmas szülőkád várta őt. 30 óra telt el a magzatvíz elfolyása és az első méhösszehúzódás között. Bár a kismama pocakjára azonnal szívmonitort kötöttek, semmi sem árulta el, hogy odabent nem egy, hanem két szív dobogott.

Az első fájás után felgyorsultak a folyamatok: szinte percek leforgása alatt jött a világra az első kislány, de a fájások nem múltak el, ami furcsa volt. Jelentős méhösszehúzódás következett, és 2 perc múlva megszületett a második kislány is. Lyndsey magán kívül volt.

“Egyszerűen sokkot kaptam, a személyzet is sokkot kapott, és bárcsak lett volna valaki, aki lefényképezi a férjemet, mert [szemüveg nélkül] vak vagyok, és nem láttam az arckifejezését” – fogalmazott a kismama.

Fotó: facebook.com/WhoSundae

Altice tehát két makkegészséges kislánynak adott életet úgy, hogy végig fogalma sem volt róla, ikreket vár. A csecsemők nem szorultak extra orvosi ellátásra, és további érdekesség, hogy a súlyuk és a magasságuk is teljesen egyforma!

A nő cseppet sem csalódott, amiért a szülési terve nem jött össze, és azt sem bánja, hogy nem ment soha ultrahangra, hiszen így lett tökéletes az ő története, és a két babát, akit a sorstól kapott, extra áldásként tekinti.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek