BlogA zöld sálas lány levele a Mikuláshoz

A zöld sálas lány levele a Mikuláshoz

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Direkt nem bemutatkozással kezdek, mert remélem, hogy a következő sorok nem csak rám érvényesek. A tegnap perceken át néztem ki az ablakon és azon gondolkoztam, hogy milyen jó lenne levelet írni a Mikulásnak. A kérdés már csak az volt, hogy mit kérjek. Aztán megszületett a kívánság, ami egyben a mikulási és karácsonyi kívánságom is. Gondoltam megosztom Önökkel, remélem egy mosolyt sikerül az arcukra csalni, mert akkor érdemes volt elküldeni.

Egy világ tört bennem össze pár évvel ezelőtt, amikor megtaláltam anyukám táskájában a Mikuláshoz írt levelemet. Hirtelen azt sem tudtam, mire gondoljak, féltem attól, hogy mindaz, amiben eddig hittem, csak hazugság… Félelmem bebizonyosodott. Próbáltam bemagyarázni magamnak, hogy ez csak egy rossz álom, de minden egyes nap az a tény került elém, hogy a Mikulás tényleg nem létezik. Most, így közel húsz évesen, megint másképp élem meg ezt az egész sztorit. Pár nappal ezelőtt még nem is gondoltam a Mikulásra, a Karácsonyra, de ma minden megváltozott, amikor előkerült az adventi koszorú.

Felelevenítette bennem a Karácsony szellemét, megidézte azt a lelkesedést, amellyel minden évben vártam ezt a csodálatos ünnepet. De valahogy mégsem voltam boldog, vagy legalábbis nem annyira, mint kiskoromban. Éreztem, hogy valami hiányzik. Hiányzik az, hogy levelet írjak, hogy azt minden kis aprósággal kidíszítsem, mert mindig azt szerettem volna, hogy én küldjem a legszebb levelet. Most már hiába lesném órákon át, hogy az ablakból eltűnt-e a levelem, tudom, hogy már nem fog. De lehet, hogy végül csak megírom, mert próbálok hinni a csodákban.

Nem szeretnék nagy dolgokat kérni, csupán azt, hogy a mindennapi gondok szoruljanak háttérbe, felejtkezzünk meg róluk, ha csak egy pillanatra is, láthassam az emberek arcán a boldogságot. Gondoljunk arra, hogy az élet egy rendkívüli csodás ajándék. Legyen béke a Földön, szűnjön meg a fegyverek zaja, semmisüljön meg minden rosszakarat.

Nincs szükségem ajándékra, csak azokkal legyek, akiket szeretek, akik igazán fontosak nekem. Ez mindennél többet ér, hiszen ha őket boldognak látom, akkor tudom, hogy én is az leszek. Mégis azt gondolom, hogy a levélírás örömét, azt, hogy vajon megkapom-e amit szeretnék, a türelmetlen várakozást semmi sem pótolhatja. Ilyenkor a szívemben újra megelevenedik a gyermeki ujjongás és türelmetlenség, és azt kívánom, hogy bárcsak létezne az a piros ruhás bácsi minden segítőjével együtt, aki a gyermekkorom decembereinek főszereplője volt. Még egy annyit kérnék, hogy rázza meg jól a fehér szakállát, hiszen az idén mesebeli fehér Karácsonyt szeretnék.

Üdv.,
a zöld sálas lány.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek