KuriózumA vörös küzdelemre sarkal, a kék megnyugtat - Ilyen hatással van a...

A vörös küzdelemre sarkal, a kék megnyugtat – Ilyen hatással van a ruhád színe életedre

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A ruházatunk színe befolyásolja fizikai és mentális állapotunkat, de időnként észrevehetjük azt is, hogy mások hozzáállására is hatással van.

A mai divatreklámok gyakran hangsúlyozzák, hogy „az élet túl rövid ahhoz, hogy monoton és szomorú színeket viseljünk „. Ezzel szemben áll a népi közvélemény, mely szerint: „Nem a ruha teszi az embert!” De valójában kevés embernek sikerül felismernie a színek valódi funkcióját a ruházatban.

A ruházati minták gyakran követik egymást, anakronisztikusan keverve a tónusokat és a színeket. Egy tájékozott megfigyelő számára, aki elég jól ismeri a kromoterápiát (a színek gyógyító hatását), vannak nyilvánvaló ellentmondások. Például a nyáron nagyon divatos élénk és meleg színeket inkább télen kell viselni. A temperamentum harmonizálása érdekében a leggyakrabban az extrovertáltak által használt rikító színeket inkább a melankolikusok kellene viseljék.

A ruházat használata a fizikai, és mentális egészség javításának kiegészítő módozataként, első hallásra talán nem feltétlenül egyértelmű, ám ez továbbra is fontos kiegyensúlyozó tényező, amelyet a nők gyakran spontán módon alkalmaznak.

Számos vallási közösség például a fehéret használja a tisztaság és a házasságkötés magasztos jelképeként, vagy a feketét a megszorítás és az anyagi dolgoktól való eltávolodás jelképeként a temetési szertartások során. Az is közismert, hogy a piros a forradalmi megnyilvánulásokban szimbolizálja és serkenti az aktivitást.

Általában azonban a ruházatunk színe igencsak befolyásolja érzelmeinket és hangulatunkat, és bizonyos mértékben, még a fizikai egészségünket is. Ennek oka az, hogy a ruhák színe jóval alatta van a napfény vagy egy krómterápiás lámpa fényének. Ruházatunk különböző színeire ugyanazok vonatkoznak, mint az egyes színek gyógyító tulajdonságaira.

Az alábbiakban bemutatunk néhány olyan hatást, amelyet a ruháink színei gyakorolnak ránk!

A vörös ruha az étvágy serkentésére és a küzdelemre való ösztönzésre sarkall bennünket. Piros ruha viselése olyan sportversenyek esetén ajánlott, ahol rendkívüli erőfeszítésekkel kell szembenéznünk.

A narancssárga ruhadarabokat általában akkor viseljünk, ha javítani akarunk a szexuális hangulatunkon, mivel hatására eufóriát és optimizmust érezhetünk.

A sárga ruha általában a mentális képességek erősítésére és dinamizálására, szellemi túlterhelés vagy érzelmi válsághelyzetek esetén használható.

A zöld ruha viselését a nagy érzelmi vagy mentális rendellenességek idején ajánljuk. Ilyen helyzetekben jó a tiszta zöld ruhát választása, de kerüljük a hosszú ideig történő viselését.

A kék vagy lila ruhák javítják belső kedélyállapotunkat, megnyugtatnak, nyugalmat, békét árasztanak és fokozzák az emberek iránti nyitottságunkat. Vigyáznunk kell azonban, mert a kék ruházat állandó viselése idővel fáradtsághoz, székrekedéshez és néha emésztési zavarhoz is vezethet.

A fehér ruhák általában kiemelik a tisztaságot és azt az állapotunkat, amelyben vagyunk. Fehér ruhát viselve, mások olyannak látnak bennünket, amilyenek valójában vagyunk, és ez által jobban megérthetik belső természetünket.

Végezetül megjegyezzük, hogy a legjobb az, ha viselt ruháink, színüket természetes növényi vagy ásványi anyagoktól nyerik. Egészségünk szempontjából is nagyon fontos, hogy a ruháinkat alkotó szövetek vagy rostok a lehető legtermészetesebbek legyenek, azaz lehetőleg pamutból, lenből, selyemből, gyapjúból és természetes bőrből készüljenek.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek