KuriózumA világ leghamarabb világra jött koraszülött ikerpárja mára már boldog 3 éves...

A világ leghamarabb világra jött koraszülött ikerpárja mára már boldog 3 éves tipegőként élik az életüket!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Az Iowa-i koraszülött ikrek világrekordot döntöttek, hiszen alig 22 hetesen jöttek a világra, de születésük után 3 és fél évvel minden viszontagsággal a hátuk mögött egészségesebbek és boldogabbak, mint valaha.

A négygyermekes anyuka, Jade Ewold még 2018 november 24-én adott életet Keeley-nek és Kambry-nek, holott a szülés időpontja 2019 március 29-i dátumra volt hivatalosan kiírva. A lányoknak azért kellett csupán 125 naposan a világra jönniük, mert egy, az ikerterhességeknél előforduló „iker-iker transzfúziós szindróma” nevezetű komplikáció lépett fel náluk.

Keeley és Kambry az Iowa Orvosi Egyetem kórházában jöttek a világra, alig 490 grammosan és ezzel még a mai napig is ők tartják a Guinness Rekordok könyvében a legkisebb koraszülöttek rekordját.

Fotó: Keeley & Kambry’s Tribe/Facebook

Visszagondolva, Jade számára nagyon embert próbáló időszak volt ez.

„Kimerült voltam és még sosem láttam ennyire apró teremtményeket” – nyilatkozta Jade a The Epoch Times-nak. „Még most sem hiszem el, pedig már tudom, hogy minden jól alakult. Úgy vélem, hogy az, hogy ezt az egészet túlélték, Isten csodája volt.”

“Az orvosok nagyon optimistán álltak a dolgokhoz, úgy gondolták, hogy jó esélyük van arra, hogy speciális orvosi környezetben túléljék. Mindent meg is tettek ennek érdekében” – tette hozzá az anyuka.

Fotó: Keeley & Kambry’s Tribe/Facebook

„Úgy tekintettünk a 22 hetes babákra, mintha súlyosan beteg felnőttekkel állnánk szemben” – nyilatkozta Dr. Jonathan Klein, a kórház koraszülöttekre specializálódott főorvosa a Guiness Rekordok stábjának.

A kicsik születése utáni 5 hónap azonban Jade számára azzal telt, hogy kettészakadva hol a kórházban volt az ikrek mellet, hol otthon látta el az anyai teendőit a másik két gyermeke mellett.

Kambry 138 nap után hagyhatta el a kórházat, majd néhány napra rá Keeley is követte őt, ám otthon is további oxigénellátásra szorultak, mert még mindig súlyos tüdőkapacitásbeli problémákkal küzdöttek.

Fotó: Keeley & Kambry’s Tribe/Facebook

Később Keeley-nél szemproblémákat diagnosztizáltak, míg 2021 nyarán Kambry esetében 4 új problémát véltek felfedezni: enyhe autizmus, szenzoros étel averzió, mozgáskoordinációs problémák és érzékszervi feldolgozási zavar.

A korai nehézségek ellenére a két gyerkőc mára már sokkal jobban van és az édesanyjuk is megtalálta a helyét az életben, ugyanis míg a szakképzett fejlesztők a kicsikkel foglalkoznak, addig ő otthonról dolgozik coach-ként.

„Az ikrek minden héten részt vesznek a speciális kezeléseken itthon, hogy tovább fejlődhessenek és ez alatt itthonról tudok dolgozni” – mondta el az anyuka. „Mindketten már több mint 30 jelet ismernek, képesek mondatokban beszélni, új dolgokat kipróbálni és imádnak mindent felfedezni.”

Fotó: Keeley & Kambry’s Tribe/Facebook

Jade és családja szerencsére sok ilyen és ehhez hasonló esetekre specializálódott intézménytől kap segítséget, hiszen az új helyzet nem csak a gyerekeknek okoz fejtörést, hanem a szülőknek is.

„Sokat segítek nekik abban, hogy megértsék, hogyan is indultak az életben, és ezzel kapcsolatban már sok érdekes kérdést tettek fel nekem. Ilyenkor pedig olyan büszke vagyok azokra a kérdésekre és sokszor teljesen ámulatba ejt, hogy milyen jókat tudnak kérdezni” – mondta Jade.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek