KuriózumA világ egyik legtisztességesebb emberének története

A világ egyik legtisztességesebb emberének története

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Egy kínai férfi olyan tettet hajtott végre, ami az egész világ ámulatát kiváltotta. Annak ellenére, hogy nagyon szegény, sikerült megmentenie feleségét a haláltól, és még azokat is kárpótolta, akik a bajban segítségére voltak.

A 66 éves Mei Guanghant 24 éve nagy tragédia érte. Felesége súlyos balesetet szenvedett és kómába esett, a férjnek semmi pénze nem volt, hogy fedezni tudja a kórházi kezelés költségeit. Így több száz embertől kért kölcsön, hogy ki tudja fizetni a 11 ezer dollárt elérő kórházi költségeket. A feleségének sikerült megmenteni az életét, ám további életében ágyhoz kötve maradt, így a férjének minden nap mellette kellett lenni, és gondozni őt.

A férj adósságait egy füzetbe jegyezte fel, majd miután sikerült megmenteni a felesége életét, csak két cél lebegett a szeme előtt: gondját viselje a feleségének, és megadja minden adósságát. Sok keserves, áldozatos év után sikerült visszafizetni mindent.

„Nem volt egyéb választásom. A tisztesség az tisztesség, nem gondolom, hogy elfogadhatunk valamit anélkül, hogy visszaadnánk azt” – mondta Mei, aki emlékül megőrizte az adóslistát tartalmazó füzetet.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek