HolotropikumA vakbélgyulladás 5 korai jele, amit fontos, ha időben felismersz!

A vakbélgyulladás 5 korai jele, amit fontos, ha időben felismersz!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A vakbélgyulladás napjaink egyik legtöbbször előforduló emésztőrendszeri probléma, éppen ezért a vakbélműtétek mára már rutinszerűvé váltak.

A vakbélgyulladás 5 korai jele, amit fontos, ha időben felismersz!

Akiknek már volt vakbélgyulladása, azok tudják, hogy milyen fájdalmakkal jár a begyulladt vakbél, melyet ráadásul még hányinger, hasmenés, vagy adott esetben székrekedés is kísér. Az elhanyagolt vakbélgyulladás akár életveszélyes gondokat is okozhat, ezért is olyan fontos, hogy időben észrevegyük, ha valami nincs rendben. Minél hamarább jutunk el az orvoshoz, annál kisebb a rizikófaktor.

A lehetséges vakbélgyulladás 5 korai jele:

1. Sosem tapasztalt, szörnyű hasi fájdalmak

Nem túlzás azt állítani, hogy a vakbélgyulladás okozza az egyik legkínzóbb hasfájást. A fájdalom legtöbb esetben a köldöktől a has aljáig terjed, amit a gyulladás okoz.

2. Étvágytalanság, émelygés és hányás

A vakbél gyulladása kihatással van az emésztőrendszer többi részére is, ezért sok esetben hányinger és émelygés tapasztalható.

Ezt már olvastad? Különleges indiai aranytej, ami csökkenti a belső gyulladásokat!

3. Feledékenység és lelassulás

A vakbélgyulladás az idegrendszerre is hatással van, ami lelassult gondolkodáshoz, zavarodottsághoz és fáradtsághoz vezet. Mivel a szervezet a gyulladással próbál küzdeni, ezért az agy nem kap megfelelő mennyiségű oxigént.

4. Hidegrázás és láz

A hidegrázás és a láz együttese azt jelzi, hogy valahol a szervezetben gyulladás van. A test ilyen esetben olyan anyagokat termel, melyek beindítják a szervezet védekező mechanizmusát.

5. Gyakoribb és fájó vizelés

Néhány ember estében a vakbél a húgyhólyag közvetlen közelében helyezkedik el, így a gyulladás kihatással van a húgyhólyagra is, ami folytonos vizelési ingert okoz. Ráadásul a vizelés igencsak fájdalmassá válik.

Ezt már olvastad? A csókbetegség 6 tünete, melyet nem szabad összetéveszteni a nátháéval!

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek