A tibeti szerzetesek szerint ez a fiatalság 5 forrása! Végezd el te is ezeket a gyakorlatokat! – VIDEÓ

Létezik egy legenda, miszerint a zárt tibeti kolostorokban őrzik a “fiatalság forrását”, ez onnan eredhet, hogy a szerzeteseknek sikerül megtartaniuk testi, szellemi és lelki frissességüket is, egészen haláluk napjáig.

joga-gyakorlatok

Sokak szerint 5 tibeti jógagyakorlatban rejlik a fiatalság forrása, így ha kipróbáljuk, akkor jelentős életminőség javulást tapasztalhatunk. Ezeket a gyakorlatokat rítusoknak nevezik. Az alábbi videóban bemutatják, hogy miként kell elvégezni a gyakorlatokat.

Az első rítus

Ezzel a módszerrel megakadályozhatjuk a visszér, a fejfájás és a csontritkulás kialakulását, súlyosbodását.

Ez a gyakorlat erősíti a csakrán átfolyó energiaáramlást, főként a fej környékén lévő csakrákra van nagy hatással. Serkenti a vérkeringést, erősebbé, ellenállóbbá teszi a kar ízületeit, csontjait, hogy az esetlegesen itt kialakuló csontritkulástól védve legyünk. Emellett jótékonyan hat a sejtregenerálódásra, az agyfunkciókra, aminek következtében gyorsabban, logikusabban tudunk majd gondolkodni, és a fejfájás is megszűnik.

A második rítus

Ezzel a módszerrel megakadályozhatjuk az emésztési problémák, bélpanaszok, hátfájás, ízület gyulladások, láb és nyaki merevség kialakulását. A szabálytalan menstruációs és klimaxos panaszok enyhítésére is jó.

Ez a gyakorlatsor jót tesz a pajzsmirigyeknek, a veséknek, mellékveséknek, a nemi szerveknek, (a prosztatának, a méhnek is) valamint az emésztőrendszernek is. Emellett pozitívan hat a szívizomzatra, a légzőszervekre, a végtagokra, valamint csökken a hát- és derékfájás, illetve gyulladások kialakulásának esélye.

Ezt már olvastad? Teremtsd meg a testi és lelki egészséged a tibeti hangtálak segítségével!

A harmadik rítus

Ezzel a módszerrel megakadályozhatjuk, ahogyan a második rítus esetében is, a klimax tüneteit, a rendszertelent menstruációs panaszokat, az emésztési gondokat, az arcüreg gyulladást. Ezen rítus is nagyszerűen hat a vesékre, mellékvesékre, pajzsmirigyműködésre, az emésztési rendszerre. A változó korba lépő nőknek is nagy segítséget jelenthet. Erősíti a medence, has izmait, a rekeszizmot, enyhíti a nyak hátsó részében lévő izomfeszültséget. Emellett általános közérzetjavító.

Negyedik rítus

Ezzel a módszerrel megakadályozhatjuk ugyancsak a kellemetlen ízületi és arcüreg gyulladásokat, klimaxos, rendszertelen menstruációs panaszokat.

Majdnem ugyanazon panaszokra jó, mint a második és harmadik rítus, csak ez a módszer még a vér- és nyirokkeringést is serkenti. Ha begyullad az arcüregünk, akkor a módszer segít a gyógyulásban.

Az ötödik rítus

Ezzel a módszerrel megakadályozhatjuk a csontritkulást, az ízületi gyulladást, a menstruációs panaszokat, a végtagok gyakori merevségét. Ami ennél a rítusnál fontos, hogy erősíti az immunrendszert, így ritkábban betegszünk meg, serkenti az energiaáramlást a csakrákban, és mérsékli a derékban, hátban kialakuló gyulladások erősségét.

Ezt már olvastad? Hogyan maradnak örök fiatalok a tibeti szerzetesek? Most te is kipróbálhatod ezt az 5 fontos rituálét!

Mit kell tenni?

Az öt rítust egy héten keresztül naponta három alkalommal végezük el, ezt követően kilenc héten keresztül hetente kettővel kell növelni a gyakorlatok ismétlését. Ajánlott reggel ezzel indítani a napot, és figyelni az egyenletes légzésre.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.
Top