BlogA "tejbotrány" margójára

A „tejbotrány” margójára

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Kedves Filantropikum olvasók. Az oldalon a tejről közzétett cikk egyesek részéről heves vitát nyitott, míg mások nagymértékben egyetértettek az ott olvasottakkal. Az angol BodyMindGreen oldalon megjelent eredeti cikket szakértő írta és ennek a magyar változatát tettük közzé.

tej

A bejegyzés az amerikai valóságot tükrözi, azonban sajnos magyarlakta vidékeken is teret hódít ez a probléma. Természetesen a fordítónak semmi érdekeltsége a tejellenes kampányban, de a kegyetlen igazság az, hogy nemrég több erdélyi faluban is láttunk olyan reklámfelhívást, amely teheneknek kifejlesztett „táplálékkiegészítőt???” reklámoz, és azzal kecsegteti a falusi gazdát, hogy többszörössére növelheti a tehén tejtermelését, illetve a borjaknak adva rövid időn belőle jelentősen növeli azok testtömegét (ugyan az a cég forgalmazta a húscsirkék felpompálására alkalmas csodaszereket is).

Magunk részéről bízunk abban, hogy lesznek még olyan magyarlakta vidékek, ahol megőrzik a gazdálkodás és állattenyésztés értékeit, és a profitorientáltság nem megy a minőség rovására. Természetesen még mindig jól esik egy pohár falusi friss tej, de elszomorít a tény, hogy az üzletek polcain leggyakrabban csak tej alapú italokhoz juthatunk hozzá. Az extrém kijelentések és vélemények nem visznek előre, így hát minden tejfogyasztó józan ésszel és ésszerűen döntse el, hogy mennyi igazságot bír meg a cikk elolvasása után.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek