LélektárA tavaszi nap-éj egyenlőség március 20-án: az elmúlt 124 év legkorábban bekövetkező...

A tavaszi nap-éj egyenlőség március 20-án: az elmúlt 124 év legkorábban bekövetkező nap-éj egyenlősége

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Ez a nap-éj egyenlőség teljesen egyedülálló és különleges, és nem véletlen, hogy ez az elmúlt 124 év legkorábbi nap-éj egyenlősége. Ez egy intenzív és erőteljes pillanat, amely radikális változásokat hoz, nem csak a személyes életünkben, de kollektív, társadalmi szempontból is.

Nehéz időket élünk, és, bár az utóbbi napokban csak az ablakból csodálhattuk a tavaszt és annak szépségét, a tavaszi nap-éj egyenlőség hamarosan bekopog az ajtón, vagy mondhatjuk: az ablakon.

2020 első nap-éj egyenlőségére március 20-án, pénteken, 4:49-kor kerül sor, magyar idő szerint. Ez egy intenzív és erőteljes pillanat, amely radikális és mély átalakulásokhoz vezet nem csak egyéni szinten, hanem kollektív és társadalmi szempontból is, amelynek hatását még sokáig érzi majd az emberiség. Ez a nap-éj egyenlőség teljesen egyedülálló és különleges, és nem véletlen, hogy ez az elmúlt 124 év legkorábbi nap-éj egyenlősége.

A tavaszi nap-éj egyenlőség március 20-án: elérkezett az igazság pillanata

Egy nap-éj egyenlőség pozitív jelenség, amely újjászületést, új kezdetet jelent, azt, hogy újra kapcsolatba kerülünk a természet energiáival és önmagunkkal, összhangba kerülünk a külső és a belső erőkkel egyaránt. Normál asztrális körülmények között a téli energiából a tavaszi energiába való átmenet enyhe és kiegyensúlyozott, ám ebben az esetben a bolygók összesített hatása hatalmas lesz. Az energia hatalmas hulláma áraszt el bennünket, és mindannyian arra kényszerülünk, hogy megváltoztassunk valamit magunkban és a környezetünkben.

Ha ezt az eseményt szélesebb asztrális kontextusba helyezzük, megértjük, miért is van ekkora hatása, és megértjük azokat az összetett és kihívást jelentő helyzeteket is, amelyek az utunkba kerülnek majd a következő időszakban, és amelyek arra késztetnek, hogy fejlődjünk, és ezt készséggel fogadjuk majd. Ha szép szóval nem ment, most itt az ideje, hogy az emberiség keményebb, markánsabb módon tanulja meg a leckét.

Amikor a Nap pontosan az Egyenlítő felett delel, ekkor az éjszaka és nappal hossza a Föld bármely pontján egyenlő lesz. Amikor a Nap átlépi a földi Egyenlítőt, és a déli féltekéről átlép az északira, az északi féltekén bekövetkezik a tavaszi, a délin pedig az őszi nap-éj egyenlőség. Ahogy az éjszaka és a nappal hossza is egyenlő lesz mindenhol a világon, úgy azokat a leckéket is egyaránt meg kell tanulnia mindenkinek, amiket ez a jeles esemény magával hoz.

Kollektíven meg kell tanulnunk egy nagyon fontos leckét, és ez alól a Földön senki nem képez kivételt. Ahogy az éjszaka és a nappal, valamint a tél és a nyár is harmóniában vannak egymással, úgy az emberiségnek is meg kell találnia az egyensúly vonalát, a tiszteletet és az együttérzést egymás iránt és a bolygó iránt, amelyen élünk. Mindkét féltekén egyaránt léteznek a sötétség és a világosság ciklusai, és ezek egy csodálatos és játékos szimmetriában tükrözik és egészítik ki egymást. A természet azt üzeni ezáltal, hogy egyenlők vagyunk, függetlenül attól, hogy éppen melyik ciklusban vagy szakaszban vagyunk, és, ha ezt eddig nem is láttuk, a következő időszakban a saját bőrünkön tapasztalhatjuk meg.

A tavaszi nap-éj egyenlőség környékén a Nap belép a Kosba, a Vesta az Ikrekbe, a Szaturnusz a Vízöntőbe, majd március 30-án a Mars is belép a Vízöntőbe, a március 24-i Újhold pedig a Kos jegyébe esik. A Vesta energiái elsősorban a háztartáshoz, az otthonhoz köthetők, az önmagunk és a családunk iránti odafigyelés és szeretet köré összpontosulnak. Arra ösztönöz, hogy a családunkkal való kapcsolatunkra figyeljünk, növeljük a biztonságérzetünket, és megtaláljuk azt a bizonyos helyet, amelyet otthonnak nevezhetünk, és amelyet a lelkünkben magunkkal vihetünk bárhová is menjünk ezen a világon.

Másrészt a Szaturnusz Vízöntőbe való belépése egyáltalán nem véletlen, különösen mivel ez a bolygó valamivel több, mint kétévente vált jegyet, ez a legutóbb 2017-ben következett be. A Szaturnusz biztosítani akarja, hogy megtanultuk a leckét, és helyzete a Vízöntőben 2023-ig előtérbe helyezi az egyetemes jót, a környezettel és a bolygóval kapcsolatos gondoskodást, néhány kulcsfontosságú pillanatot vagy válsághelyzetet, hatalmas technológiai fejlesztéseket, a kapcsolatok újraértelmezését, valamint azt a vágyat, hogy hasznosak legyünk az emberiség számára, és segítsünk másokon. A Mars belépése a Vízöntő jegyébe március 30-tól május 13-ig segít megérteni az egyéni cselekvés erejét, és azt, hogy az egyéni cselekedeteink milyen kollektív hatással rendelkezhetnek.

A március 20-i nap-éj egyenlőség erőteljesen megrázza mindazt, ami régi, arra késztet, hogy készségesen fogadjuk a jelent és mindazt, ami új, és a kezünkbe adja az ecsetet, amellyel kiszínezhetjük a saját életünket. A tél energiái, amelyek önmagunk elemzésére ösztönöznek, még nem oszlanak el, hanem egy eddig elképzelhetetlen kollektív szint felé vezetnek. Az univerzum és a csillagok arra ösztönöznek minden embert, akármilyen osztályba tartozzon, és akármilyen körülmények közt éljen is, hogy elemezzék az életüket, elgondolkodjanak, reflektáljanak, megértsék, hogy az egyszerűség áldás, és nagyon kevés is elég ahhoz, hogy boldoggá tegyen minket. A kettősségek egy méltányos játékban egyensúlyozzák ki egymást (távol álljon tőlünk, hogy ezt csatának nevezzük).

A világban és mindannyiunkban harcra kel egymással a fény és a sötétség, az élet és a halál, a nagylelkűség, az adakozás és az önzőség, a fejlődés és a visszafejlődés. Sokunknak dolgoznunk kell önmagunkon, hogy szembenézzünk a démonainkkal, félelmeinkkel, szorongásainkkal, és eközben fizikai vagy társadalmi elszigeteltségbe kerülhetünk. A szülőknek újra kell teremteniük a gyerekeikkel való kapcsolatukat, és új szintre kell emelniük a nevelést, a házastársaknak több időt kell eltölteniük egymással, sokan, akik most elszigetelődtek egymástól, a technológia segítségével érezhetik egymás közelségét, ugyanakkor meg kell védenünk, és szeretnünk kell az időseket, mert ők a gyökereink, a kiindulási pontjaink, a stabil egyensúlyi pontjaink.

Azzal a kéréssel fordulnunk mindenki felé, hogy senkit ne nevezzünk sebezhetőnek. A lélek szempontjából nincsenek sebezhető és erős emberek, csak olyanok, akiket szeretünk, akik fontosak a számunkra, és szeretnénk, hogy minél tovább az életünk részei maradjanak a Földön, függetlenül attól, hogy hány évesek, idősek, vagy fiatalok.

Ezt a mantrát mondogathatjuk magunknak az elkövetkező időszakban:

„Csend vagyok. Béke vagyok. Hála vagyok. Bőség vagyok. Egyszerűség vagyok. Elég vagyok. Szeretet vagyok. Jóindulat és empátia vagyok. Hasznos vagyok. Egészséges vagyok. Egyensúlyban vagyok. Fókuszált vagyok. Teljes vagyok. Víz, föld, tűz és levegő vagyok. Egyszerre vagyok fény és sötétség. Kapcsolatban állok önmagammal, a körülöttem lévőkkel és az Anyafölddel. Harmóniában vagyok mindennel. És te is ugyanilyen vagy.”

Vigyázzunk magunkra, a szeretteinkre és a lelkünkre.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek