KoktélA tánc egyik legnagyobb ünnepe - Magyar Táncfesztivál Győrben

A tánc egyik legnagyobb ünnepe – Magyar Táncfesztivál Győrben

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A Magyar Táncfesztivált először 1998-ban rendezték meg Győrben. A Magyar Táncművészek Szövetségének szakmai védnöksége mellett, Győr város támogatásával 2006 óta a Magyar Táncfesztivált a Győri Balett szervezi.

A VIII. Magyar Táncfesztivál a magyar táncművészet egyik legnagyobb ünnepe. A fesztiválon a magyar táncművészet vezető együttesei vesznek részt, produkcióikban a táncművészet minden műfaja képviselteti magát: a klasszikus balettől, a néptáncon át, az alternatív előadásokig.

A VIII. Magyar Táncfesztivál több mint harminc produkciója közül idén sem maradhattak ki a hazai táncművészet oszlopos tagjai: a Magyar Nemzeti Balett, a Magyar Állami Népi Együttes, a Bozsik Yvett Társulat, Frenák Pál társulata, a Budapest Táncszínház, a Szegedi Kortárs Balett, a Győri Balett, a Közép-Európa Táncszínház

De a klasszikusok mellett a VIII. Magyar Táncfesztiválon lesz Hip-Hop és Michael Jackson táncverseny, performance és néptánc, roma délután és kubai tánc show, és persze utcabál, táncbál, tértánc is.

A Magyar Táncfesztivál idén szélesre tárta a kapuit a gyermekek és az amatőrök előtt. Fodor Zoltán Társulata az Inversedance Kormos István Vackor kalandjait hozza Győrbe, a Forgószél, avagy a képzelet csodája a Győri Balett előadásában söpör végig a színpadon, de lesz Győrkőctoborzó is.

A fesztivál célja nemcsak az, hogy átfogó képet adjon a magyar táncművészet aktuális állapotáról, hanem a tánc műfaján belül az összefogás jelentőségét is tudatosítja.

A VIII. Magyar Táncfesztivál nem csupán egy találkozási hely, ahol az alkotók, a táncművészeti szakemberek és a közönség véleményt cserélnek a bemutatott darabokról, hanem egy „táncvásár” is, amely a nemzetközi táncszakma érdeklődését is igyekszik felkelteni.

A Magyar Táncfesztivál különleges szellemét jelzi, hogy minden évben egy szokatlan helyszínnel lepik meg a látogatókat: a Győri Nemzeti Színház alatti garázs helyébe idén a Hotel Rába City Center szobáira, folyosóira és teraszára esett a Győri Balett választása.

A VIII. Magyar Táncfesztivált kísérőprogramok teszik teljessé: Seregi László emlékkiállítás, nyílt konferencia a táncház mozgalomról, Boogie Woogie táncest, Burlesque – Tánc Revü, és Győri Nyári Tánckurzus színesítik a palettát.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek