KoktélA szomszédok segítettek a családnak betakarítani a termést, miután a farmer váratlanul...

A szomszédok segítettek a családnak betakarítani a termést, miután a farmer váratlanul elhunyt

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Amikor egy iowai farmer váratlanul meghalt tüdőrákban, szomszédai összefogtak, hogy learassák a megmaradt kukoricatermést. Körülbelül százan gyűltek össze, és a férfi családja rendkívül hálás volt a segítségért.

Paul Baker az iowai Crestonban élt családjával, és egy körülbelül 200 hektáros területen gazdálkodott. Szarvasmarha tenyésztéssel valamint szójabab- és kukoricatermesztéssel foglalkozott. Amikor márciusban súlyosan megbetegedett, még senki nem gondolta, hogy rákkal küzd, de miután az egészségi állapota hónapokkal később sem javult, idén ősszel végül orvoshoz fordult. „Nem kapott levegőt, és nem volt energiája” – magyarázta Paul felesége, a 68 éves Lynn.

A biopszia ekkor kimutatta a tüdőrákot, és Paul alig négy nappal később elhunyt. „Nem számítottunk rá, hogy ilyesmiről lehet szó. Azt hiszem, nagyon elkeseredtünk és megdöbbentünk” – magyarázta Lynn, aki 46 éven át volt Paul felesége – írja a The Epoch Times.

Paul Baker váratlanul hunyt el – Fotó: Melissa Baker

Paul egészen addig a napig folytatta a munkát, amíg kórházba került, és október 20-án, 66 éves korában hunyt el.

„A közösség tudta, hogy valami nincs rendben… a gazdák és a barátok akkor már együtt dolgoztak a nagybátyámmal, John-nal a szója betakarításán, amíg az apám kórházban volt. Önként jelentkeztek, senki nem kérte őket, hogy ezt tegyék, és ez a kukorica esetében is így történt” – mondta lányuk, Melissa Baker.

Amikor a helyi közösség megtudta, hogy Paul elhunyt, azonnal felajánlották a segítségüket a családnak. „Mire sor került a temetésre, már több csapat farmer gyűlt össze, akik segíteni akartak az apámnak, mert ő is megtette volna ugyanezt akárki másért” – mondta Melissa.

Összefogtak a szomszédok, hogy betakarítsák a termést – Fotó: Melissa Baker

Október 27-én, két nappal Paul temetése után körülbelül száz helyi farmer gyűlt össze a Baker tanyán aratógépekkel és traktorokkal, és egész nap dolgoztak, hogy betakarítsák a termést. A helyi vállalkozások reggelit és ebédet adományoztak a gazdáknak, a közeli St. Malachy Katolikus Iskola diákjai pedig, ahová Paul unokái is járnak, köszönőleveleket írtak. Melissa megpróbált minden csapatot meglátogatni a földeken, hogy személyesen mondjon köszönetet az önkénteseknek.

„Az egész nagyon megható volt. Természetesen sokat sírtunk, de összességében le voltunk nyűgözve, és éreztük, hogy szeretnek bennünket. A nap végén mindenki összegyűlt, és jó érzés volt látni, ahogy mindenki Pault ünnepli, és róla beszél. Azt hiszem, boldoggá tenné, ha így együtt láthatna bennünket” – mondta Lynn.

Melissa pedig hozzátette: „Jó érzés látni, hogy az emberek valóban törődnek velünk, és segíteni akarnak. Tudom, hogy ez más közösségekben is előfordul, de van valami igazán különleges egy vidéki kisváros közösségében.”

Farmerek végeztek az aratással – Fotó: Melissa Baker

Paul a hitének, a munkájának és a családjának szentelte az életét. Heti több mint 40 órát dolgozott egész életében, de még így is mindig jutott ideje a családjára.

„Nagyon barátságos, szerető ember volt. Ha valakinek segítségre volt szüksége, ő volt az első, aki segített neki” – jellemezte néhai férjét Lynn.

Paul a végsőkig megőrizte a hitét, és másik lánya, Meredith szerint, aki a férjével, Donnal, átveszi apja gazdaságát, lélekben felkészült a halálra.

Helyi farmerek a Baker családdal – Fotó: Melissa Baker

„Az utolsó napon, amikor velünk volt, azt mondta, hogy várja az Urat. A családunknak nagyon erős a hite. Nagyon megnyugtató volt számunkra a tudat, hogy jól volt, és készen állt, és tudjuk, hogy mindig velünk lesz, csak más formában” – magyarázta Meredith.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek