UtazásA sziklába vájt európai város: 3.043-an lakják, a bárok, teraszok állandóan tele...

A sziklába vájt európai város: 3.043-an lakják, a bárok, teraszok állandóan tele vannak turistákkal!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Bámulatos! A sziklába vájt városkában 3 043 lakos él, és a bárók, teraszok állandóan tele vannak turistákkal!

195678_articol

Setenil de las Bodegas. Így hívják azt a spanyol kisvárost, amely egy óriás sziklapart alatt fekszik, 3 043 állandó lakosával. A fehér kis házak a Trejo nevű folyó által kivájt sziklapartba épültek be, lenyűgöző látványt teremtve, amely egyedivé a világon.

Setenil de las Bodegas Andalúziában, Cadiz provinciában található, Spanyolország déli részén. Hihetetlen, hogy egy ilyen, sziklákkal, meredek falakkal szegélyezett helyen is képes megvetni a lábát egy város. Sőt, éppen ez benne az érdekes, hiszen egész évben turisták ezrei keresik fel a települést. Azért is csodás ez a város, főként építészeti szempontból, mert a lakások hátsó falait nem kellett megépíteni, hiszen az adott volt, lévén, hogy ott volt a szikla, falnak tökéletes.

Hogyan juthatunk el

A legközelebbi település, ahol van repülőtér, Malaga. Onnan kell buszra szállni, és 2 óra 10 perc alatt meg is érkeztünk a sziklás városkába. A jegy sem drága, 10,68 euróba kerül a busz. Így ha Andalúziában járunk, nyaralunk, érdemes felkeresni Setenil de las Bodegas-t, ahol egy éjszakáért 40-190 eurót kérnek el, a körülmények, a szobák, apartmanok felszereltségének függvényében.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek