KuriózumA szemkontaktus – egy újszerű gyakorlat hatalmas előnyökkel!

A szemkontaktus – egy újszerű gyakorlat hatalmas előnyökkel!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A szemkontaktus egy különleges tapasztalatot rejt magában. A kapcsolat, melyet létrehozol általa más élőlényekkel, egy előző élet vizualizálása, a jövő felsejlése, mind valósággá válhat e gyakorlat révén.

A szemkontaktus – egy újszerű gyakorlat hatalmas előnyökkel!

Természetesen, egy szemkontaktus esetén különböző szándék és ennek megfelelően különböző eredmény lehetséges, éppen ezért nézzük, hogyan megy végbe egy szemkontaktus és melyek az előnyei ennek a módszernek.

„Mikor két ember szembenéz egymással és tartja a szemkontaktust, egy láthatatlan energia kör jön létre, mely eltöröl minden akadályt, közelebb hozva a két embert egymáshoz.” – mondja Will Johnson.

Első hallásra a fentiek egy „new-age” vagy éppen egy spirituális módszernek tűnhetnek.

A szemkontaktust bárki gyakorolhatja, bár ez személyfüggő lehet, de mindenki számára egyedi élményt jelent. Mindegy, hogy egyedül vagy partnerrel szeretnénk végezni a gyakorlatot, fontos, hogy kitűzzünk önmagunk számára egy elérendő célt.

A cél egyszerű lehet, mint amilyen, önmagunk vagy partnerünk megismerése vagy előző életünk eseményeinek felfedezése. Ezt a módszert használhatjuk abban az esetben is, ha erős köteléket szeretnénk kialakítani egy személlyel, ha szeretnénk megérteni az érzéseit.

Ha partnerünkkel végezzük ezt a gyakorlatot, fontos, hogy közösen határozzuk meg mit várunk a gyakorlattól. Általában a szemkontaktus gyakorlata nagy hatással lehet a partnerünkre, de egyedül végezve is különleges élményben lehet részünk. Mielőtt elkezdenénk a gyakorlatot, csukjuk be a szemünket, tisztítsuk ki elménket és koncentráljunk a légzésünkre.

Szemkontaktus partner nélkül

Miután kitisztítottad az elmédet, nyisd ki szemeidet. Nézz szemben magaddal a tükörben és barátkozz az érzéssel. Kis idő múlva azt észleled, hogy minden homályba burkolódzik körülötted, és te csak saját szemeidet fogod látni. Innen kezdve, minden úgy alakul, ahogyan az elején te eltervezted magadban. Jó, ha a gyakorlatot legalább 10 percig végezzük.

Szemkontaktus partnerrel

Ebben az esetben helyezkedjetek el mindketten kényelmesen. A gyakorlat az, hogy partnerünk egyik szemére koncentráljunk. A gyakorlat során észlelni fogjuk, hogyan változnak a színek és a formák az előttünk levő személy körül. Fontos, hogy a gyakorlat során nyitottak legyünk egymással szemben. A gyakorlatot ebben az esetben is végezzük legalább 5 percig.

Szemkontaktus mélyebb tapasztalatszerzés céljából

Ez a gyakorlat egymáshoz érzelmileg közel álló párok esetében javallott, mivel a szemkontaktust általában fizikai közeledés is követheti. Természetesen a gyakorlat elején mindezt tisztázni kell. Üljünk szemben partnerünkkel, relaxáljunk mélyeket lélegezve. Minden lélegzetvétellel érezzük magunkat nyitottabbnak partnerünk felé. Hagyatkozzunk az érzelmeinkre!

Ezt a gyakorlatot a természetben is végezhetjük, egy virággal vagy egy fával. Ez esetben is érezhetjük az energiákat, melyek a természetből fakadnak és ez által ez a gyakorlat egy jó meditációvá is válhat.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek